Valdepeñas – Barça: Reediten la Copa d’Espanya! (3-4)

Els d’Andreu Plaza reediten el títol aconseguit la temporada passada i aixequen així la cinquena de la història del Club

El Barça defensava títol i ho ha fet de la millor manera en la gran final de la Copa d'Espanya. Els d’Andreu Plaza s’han imposat a un combatiu Valdepeñas (3-4) que s’ha avançat en el marcador. Un gol que ha permès que el partit marxés 1-0 al descans. A la segona meitat els culers han capgirat l'electrònic amb els gols d’Adolfo, Aicardo, Boyis i Marcenio. Un resultat que suposa la cinquena Copa d’Espanya de la secció i segona de manera consecutiva.

Protagonisme dels porters

Els primers compassos de la final han tingut els porters dels dos equips com a màxims protagonistes. I és que tant Juanjo com Edu han firmat aturades de mèrit en les primeres ocasions dels dos conjunts. Especialment clara ha estat l’oportunitat de Ximbinha als cinc minuts, amb un gran control. Però el xut del blaugrana ha rebotat contra el cos del porter del Valdepeñas.

La intensitat ha estat la nota dominant a la primera meitat, en la qual Adolfo ha estat a punt d’avançar els culers amb un xut creuat. Enmig de l’anar i venir d’ocasions el Valdepeñas s’ha avançat en el marcador amb una diana de Chino en una jugada d’estratègia (1-0, min 12).

Reacció blaugrana

Amb el gol, els d’Andreu Plaza han gaudit de clares oportunitats per empatar i fins i tot capgirar el resultat. Daniel i Roger Serrano, amb una assistència de Juanjo amb el peu, han estat a punt de marcar gol, però sense fortuna. En els darrers instants de la primera meitat Marcenio ha tingut la més clara, amb un xut que s’ha estavellat al pal.

Adolfo i Aicardo fan justícia i Juanjo evita la resposta

El Barça ha firmat un gran inici a la segona meitat. Ximbinha ha estat a punt de marcar, però Adolfo no ha perdonat als dos minuts de joc i ha situat l’empat en un córner (1-1, min 22). Juanjo ha estat el protagonista en fer una triple aturada seguida i evitar el segon gol del Valdepeñas.

Un conjunt que ha firmat uns bons minuts i ha fet volar novament el porter culer en una volea de Catela. Els bons minuts culers, però, han tingut el seu premi: Aicardo ha culminat la remuntada amb un gol de falta directa des de gairebé 13 metres.

Intercanvi de gols

El partit ha pres una nova velocitat i han arribat els gols amb molta freqüència. Boyis, en un xut lateral i després d’una assistència de Roger, ha situat l’1-3 (min 31). Però el marcador no es quedaria així. Chino retallaria diferències amb el 2-3 i Marcenio, que no ha faltat en la seva cita golejadora en les finals, ha marcat el 2-4 (min 32).

El Valdepeñas ha tret el porter-jugador en el minut 36 i ha tingut ocasions per retallar diferències, però sense fortuna en els darrers metres. Per la seva part, el Barça s’ha mantingut molt intens i amb accions ofensives de perill. Chino ha situat el definitiu 3-4 en els darrers segons, sense temps per a més gols.

El Barça reedita així la Copa d’Espanya que ja va conquerir la darrera temporada i suma la cinquena de la història del Club.

Valdepeñas, 3
Barça, 4

Valdepeñas: Edu, José Ruiz, Chino, Cainan i P. Ibarra –cinc inicial–, Catela, Juanan, Nano, Terry, Buitre, Dani Santos i M. García.

Barça: Juanjo, Boyis, Aicardo, Dyego i Adolfo –cinc inicial–, Ximbinha, Daniel, Marcenio, Rivillos, Arthur i Roger.

Gols: 1-0, Chino (min 12); 1-1, Adolfo (min 22); 1-2, Aicardo (min 29); 1-3, Boyis (min 31); 2-3, Chino (min 32); 2-4, Marcenio (min 32); 3-4, Chino (min 40).

Àrbitres: Juan José Cordero, Alejandro Martínez i Juan Manuel García. Han amonestat amb targeta groga Chino, Dani Santos i Catela (dues targetes) del Valdepeñas.