Xerrada d’Ángel Cappa als tècnics de la Masia

Xerrada d’Ángel Cappa als tècnics de la Masia

L’exentrenador i exjugador argentí ha donat consells als entrenadors del futbol formatiu basats en la seva llarga experiència a les banquetes

Ángel Cappa, exentrenador i exjugador argentí, ha ofert aquest dimecres una xerrada extraordinària organitzada per l’Àrea de Metodologia als tècnics del futbol formatiu basada en la seva llarga experiència al món del futbol. Una xerrada que ha tingut lloc a l’auditori de la Residència Masia - Centre de Formació Oriol Tort.

mini_2020-03-04 ANGEL CAPA 04

Cappa, que ha dirigit nombrosos equips estatals, també a Llatinoamèrica, va ser també segon tècnic al FC Barcelona en l’etapa de César Luis Menotti (1983/83). L’extrenador argentí ha volgut deixar clara la importància de tenir una idea de joc i com mostrar-la al futbol formatiu: “El més important que té qualsevol club és la base, perquè és on es formen jugadors. I si aquells jugadors arriben a Primera Divisió amb el club que els ha format tenen un plus respecte dels altres, perquè tenen sentiment de pertinença”. Un fet clau per a Cappa, el qual ha afegit: “Un jugador que és del Barça ja té una identitat i això no es pot perdre. Perquè els equips grans poden perdre partits i campionats, però el que no poden perdre és jerarquia, grandesa i identitat”.

Per acabar, Cappa ha explicat que “sempre es vol guanyar, però el més important és saber com es guanya. I això és vital ensenyar-ho al futbol formatiu. Perquè es tracta de formar jugadors i hem de saber com arribem a la victòria”.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut