Barça B – Elx (5-1): Gran triomf

Sobrietat i maduresa dels joves blaugrana per obtenir la victòria

Els blaugranes cercaven un triomf per allunyar-se de la part baixa de la taula i els il·licitans, punts per seguir a la part alta de la taula, en el duel de la Jornada 23 de la Segona Divisió de l'LNFS. Tot i les ocasions inicials de l’Elx, els barcelonistes dominaven al descans gràcies a un gol de Povill i a un altre de Víctor Pérez. A la segona part, dos gols d’inici blaugranes van posar el 4 a 0 en el marcador i la maduresa demostrada pels joves de Closas van fer que el triomf es quedés a casa.

Creixent a cada minut

En els primers minuts, els visitants assetjaven la porteria blaugrana, però els joves de Xavi Closas resolien amb eficàcia l’atac il·licità. A poc a poc els blaugranes apujaven les seves línies i aconseguien les primeres ocasions de gol. El partit era viu i qualsevol dels dos equips podia obrir el marcador.

El Barça B prenia el ritme del partit des del minut 8 de joc, i amb la possessió de la pilota cada cop estava més a prop d’obrir el marcador. La recompensa arribava en el minut 13 quan, després d’una jugada enrevessada dins l’àrea petita de l’Elx, el blaugrana Povill obria el marcador (1-0).

Els visitants augmentaven la pressió sobre la sortida de pilota blaugrana, però els de Closas seguien ferms sobre la pista de la Ciutat Esportiva Joan Gamper i tenien oportunitats de fer el segon gol, que finalment arribava després d’una recuperació i d'una excel·lent definició de Víctor Perez en el minut 19 de la primera part (2-0).

Solvència i control

Un gol del blaugrana Nicolás, en el minut 4 de la segona part, començava a obrir la via per a un possible triomf blaugrana (3-0). La maduresa i el control del joc que demostraven els joves del segon equip feia preveure que els punts es quedarien a casa.

Per ratificar-ho, de nou Povill marcava el quart blaugrana en el minut 28 de partit. Tot seguit, temps mort visitant i sortida del porter-jugador de l'Elx. El Barça B defensava bé aquesta situació, i els minuts passaven i el marcador no perillava. Per arrodonir-ho, Rufino establia el 5 a 0, xutant des del seu camp. El gol visitant de Pele (5-1), a 30 segons del final, va ser el darrer fet destacable del partit.

Les dades del Barça B – Irefrank Elche CF (5-1)