Els millors en atac i en defensa

Els millors en atac i en defensa

Amb 77 gols a la fase regular, el Barça Hockey Gel arriba als play-off com l’equip més golejador, però també el menys golejat

Aquest dissabte arrenquen els play-off de la Lliga Nacional d’hoquei gel. El Barça, el flamant campió de la fase regular, s’enfrontarà al Puigcerdà en unes semifinals que s’esperen que siguin d’infart.

Així i tot, és indubtable que els blaugrana arriben amb la condició de favorits, després que mostressin la seva superioritat. En 16 jornades -en què el Barça va sumar 12 victòries, tres de les quals a la pròrroga-, els de Marcus Fajardo van anotar 77 dianes, i només van encaixar 50 gols. Dit d’una altra manera: el Barça ha estat l’equip que més ha marcat i el menys golejat.

El Pitxitxi és blaugrana

Cal destacar que 23 d’aquests gols han arribat de l’estic d’Oriol Rubio, el màxim anotador de l'LNHH -amb sis de marge sobre el jugador del Txuri Luis Giménez. A aquesta efectivitat, cal sumar-hi les 13 assistències que ha repartit el gran dels Rubio, algunes de les quals han servit perquè el seu germà petit, Òscar, hagi arribat a la xifra d’11 gols -tercer màxim anotador del Barça, just per sota d’Alejandro Carbonell, que n’ha anotat 13.

De fet, és la tercera temporada que Oriol Rubio acaba la fase regular com a màxim anotador. La passada campanya, la dupla dels germans Rubio va acabar signant 23 gols, 12 del gran -màxim anotador culer- i 11 del petit. Mentre que la 2017/18, el de 21 anys sumaria 14 gols en quinze aparicions (empatant amb Marcus Wallmark, que disputaria 18 partits).

La porteria: una assegurança de vida

L’altre pilar fonamental del Barça d’enguany és la fortalesa sota els pals. Un aspecte fonamental perquè el joc ofensiu pugui ser més fluït, més agressiu i, en conseqüència, més efectiu.

Fins ara, el Barça només ha encaixat 50 gols, tres menys que el Txuri Urdin. És a dir, els de Marcus Fajardo han acabat amb una diferència de gols de +27, la millor de la Lliga.

Pel que fa als porters, David Ros s’ha convertit en un mur, ja que només ha concedit només 34 gols en 13 jornades. Més concretament, Ros ha encaixat un gol cada 21 munts, el que vol dir que el porter blaugrana rep menys de tres gols per partit (2,86).

Tot plegat, fa que, ara per ara, el Barça parteixi com el gran favorit per als play-off, tot i que la prudència segueix sent un dels missatges que envaeix el vestidor blaugrana: “Encara no hem fet res”, assegura Fajardo.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut