CSKA de Moscou-Barça: Triomf de prestigi a Moscou (80-82)

Una gran jugada individual de Mirotic ha certificat el triomf blaugrana, que dona el bitllet per als play-off, en els darrers segons en un duel molt igualat en tot moment

Victòria d’entitat sobre la botzina que certifica la classificació per als play-off de l'Eurolliga. Una acció individual de Mirotic certifica el triomf a Moscou en un duel contra el CSKA (80-82) que ha estat molt igualat en tot moment i amb avantatges que no han arribat als 10 punts per a cap dels dos conjunts. La constància i la lluita blaugrana, lligat a l’encert i el control del rebot en els moments claus han donat una victòria de prestigi als de Svestislav Pesic. Mirotic (23), Higgins (17) i Davies (16) han estat els màxims anotadors culers del partit.

Gran inici del Barça amb un 0-7 inicial en els primers dos minuts de joc. El CSKA, però, ha neutralitzat el marcador amb el 7-7. Després de diversos minuts sense encert culer, els de Svetislav Pesic han convertit dos triples consecutius, obra de Claver i Hanga (7-13, min 6). Els primers 10 minuts han acabat amb una cistella del CSKA (15-18).

El CSKA capgira el marcador

El segon període ha mantingut la igualtat en el marcador. Amb el CSKA més encertat de cara a cistella, l’equip rus ha aconseguit un parcial de 14-8 (29-26) en els primers cinc minuts del segon període. Uns minuts en què les defenses s’han imposat als atacs. L’encert del conjunt local ha donat un petit avantatge al CSKA (33-26, min 19). Un triple de Mirotic sobre la botzina ha deixat el Barça a tres punts al descans (40-37).

Igualtat

A la represa el partit s’ha mantingut molt igualat, si bé els homes de Pesic s’han arribat a situar per davant (44-46, min 26) després d’una cistella de Higgins, però dos triples seguits dels locals han tornat a donar un petit avantatge al CSKA. Però el duel no ha perdut la seva igualtat en cap moment i els culers han encarat els darrers 10 minuts per davant (60-63).

Mirotic decideix sobre la botzina

El duel estava decidit a escollir un vencedor en els darrers segons. I és que els blaugranes han anat per davant en el marcador amb avantatges mínims, aprofitant els errors locals. Tot i així, l’encert del CSKA ha tornat a deixar el duel igualat i s’ha entrat en el darrer minut amb el 75-58 favorable al Barça.

Després d’un intercanvi de cistelles, el local Mike James ha convertit un triple que deixava el 80-80 a cinc segons per al final. Però ha aparegut la qualitat de Mirotic per donar el triomf al Barça en una cistella després d’una bona jugada individual. Una victòria, la vintena del Barça, que permet als blaugranes guanyar en una pista complicada en la qual no ho feien des del 2012. A més, aquest triomf dona als culers l'accés per als play-off de l'Eurolliga.