El FC Barcelona, l’equip més golejador a la història de la Lliga... 57 anys després!

El FC Barcelona, l’equip més golejador a la història de la Lliga... 57 anys després!

El FC Barcelona supera el Reial Madrid en la classificació històrica i ja acumula 6.151 dianes a Primera Divisió

Martin Luther King no havia pronunciat encara el seu cèlebre discurs I have a dream, Michael Jordan no havia nascut i West Side Story era l’última pel·lícula guanyadora d’un Oscar. Era el 16 de desembre del 1962 i el FC Barcelona era l’equip més golejador de la història de la Lliga, amb 1.932 gols. El Reial Madrid en tenia dos menys.

Una setmana més tard, el conjunt blanc superava el Barça, dirigit llavors per Ladislau Kubala, en aquesta classificació històrica després de marcar cinc gols –i el Barça només dos– en la jornada de Lliga disputada el 23 de desembre del 1962.

Després d’aquest partit, els blancs aguantarien en la part més alta de la classificació de gols a favor durant més de 57 anys.

Fins avui.

mini_FOTO 1 3200x2000-Diferencia_gols-SUPERA
L'evolució dels gols de Barça i Madrid a la Lliga

Els 5 gols marcats pels homes de Quique Setién contra l’Eibar han permès capgirar la balança sis dècades després. Ara, el Barça s’imposa als blancs: 6.151, el Barça i 6.150, el Madrid.

La màxima diferència, el 1990

Des de la primera edició de la Lliga, l’any 1929, Barça i Madrid han estat competint per aquest lideratge. Els blancs, que han estat per davant durant més temps que els blaugrana, van assolir el seu màxim avantatge el 1990, coincidint amb el fi de l’era de la Quinta del Buitre. Van arribar a tenir 139 gols més que el Barça.

Però des de llavors, gràcies al Dream Team de Johan Cruyff i a l’última gloriosa dècada blaugrana, amb vuit Lligues d’onze i amb Leo Messi al capdavant, el Barça ha capgirat el marcador.

mini_FOTO 2 3200x2000-BARCA_MAXIM_GOLEJADOR_LA_LIGA-difer-cat

69 gols per sota fa només quatre temporades

Malgrat tot, la distància seguia sent prou considerable fins a finals del 2016, quan els blancs avantatjaven el Barça en 69 gols. És l’última gran diferència de l’últim lustre, ja que des de llavors la tendència ha estat clarament favorable al conjunt blaugrana. A l’inici de l’era Valverde, l’estiu del 2017, el desavantatge era de -48 gols, mentre que al començament d’aquesta temporada el Barça es trobava ja només 14 gols per sota.

mini_FOTO 3 3200x2000-BARCA_MAXIM_GOLEJADOR_LA_LIGA_3_ANYS-supera_FEBRER
Des d'abril del 2016 fins al febrer del 2020, el Barça ha marcat 70 gols més que el Madrid
Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut