Bada Huesca – Barça: Victòria sense brillantor davant el cuer (26-32)

Els culers guanyen en una pista complicada davant un Huesca que ha ofert un gran nivell

Triomf treballat del conjunt blaugrana davant el Bada Huesca (26-32) en la 18a jornada del campionat lliguer. El líder suma una nova victòria, aquest cop a la pista del cuer, que ha posat en dificultats als barcelonistes a la primera meitat. A la segona, tot i que sense gaire brillantor, els de Xavi Pascual han acabat sentenciant el duel per emportar-se la victòria cap a Barcelona.

A més, en la prèvia del matx, el Huesca ha homenatjat a Víctor Tomàs fent-li entrega d’una samarreta amb el seu nom, i també a Alberto Val. El pivot aragonès va anunciar aquesta setmana que posaria punt i final a la seva carrera professional després del partit davant el Barça, amb qui, curiosament, va debutar com a professional fa 17 anys.

Inici igualat

El duel ha començat molt igualat i amb moltes interrupcions a la pista que han tallat el ritme del joc (5-5, minut 8). Els culers, tot i estar força erràtics en atac, han anat gairebé en tot moment per davant al marcador, però sense acabar de controlar el matx, i és per això que amb 11-11 al marcador, Xavi Pascual ha hagut de demanar temps mort.

A partir d’aquí, els culers han millorat en defensa, i dues contres de Dolenec i Diocou han obert escletxa al marcador per marxar al descans amb 13-16. Una primera part molt disputada -tot i que el Huesca no ha anat per davant en cap moment- on els gols de Fabregas i Dolenec (amb cinc dianes cadascun) han mantingut al Barça per davant.

Els culers sentencien a la segona

A l’inici de la segona part, algunes aturades de Gonzalo han mantingut l’avantatge per als culers. Durant el segon període, s’ha mantingut la tònica de la primera part, amb els blaugrana mantenint l’avantatge en tot moment tot i que sense brillar, mentre que en atac els més destacats a la segona part han estat Dika Mem i N'Guessan (4 gols cadascú). Cal destacar que tot i ser el cuer, el Huesca ha ofert més nivell del que diu la classificació.

A més, la part positiva ha estat Casper Mortensen, que ha tornat a jugar un partit de Lliga ASOBAL després de més d'un any de lesió, tot i que ja va reaparèixer el passat dissabte a la Lliga de Campions contra el PPD Zagreb.

Així doncs, victòria treballada dels culers per afrontar el ‘Tourmalet’ que s’aproxima: aquest ha estat el primer partit dels quatre que disputaran els blaugrana en només 11 dies. El proper serà el duel de Lliga de Campions a Celje (diumenge, 17 hores). Setmana de doble partit lluny del Palau que comença amb victòria.

Bada Huesca, 26
Barça, 32

Bada Huesca: Daniel Arguillas (-), Álvaro del Valle (1), Enrique Camas (2), Alexander Tioumentsev (2), Alberto Val (3), Oier García (2) i Asier Nieto (1) -set inicial-. Iván José Montoya (-), Adrià Pérez (1), Filipe Mota (2), Rodrigo Benites (3), Marco Mira (-), Alejandro Marcelo Fuentes (5), Miguel Malo (1) i Joao Pinto (3).
Barça: Pérez de Vargas (-), Víctor Tomàs (2), Raúl Entrerríos (3), Àlex Pascual (2), Fabregas (6), Dika Mem (4) i Thiagus Petrus (-) -set inicial-. Mortensen (1), Sorhaindo (-), Andersson (1), Diocou (1), N'Guessan (4), Dolenec (5), Pálmarsson (3), Møller (-).
Parcials: 3-3 / 5-7 / 8-11 / 10-11 / 12-14 / 13-16 (descans) 14-17 / 17-21 / 20-24 / 22-27 / 25-30 / 26-32 (final).
Àrbitres: Iniesta Castillo i García Rodríguez