Les obres de l'entorn del Camp Nou per a l'Espai Barça comencen aquest dilluns amb la urbanització de l'avinguda Joan XXIII

Les obres de l'entorn del Camp Nou per a l'Espai Barça comencen aquest dilluns amb la urbanització de l'avinguda Joan XXIII

La renovació de l’espai públic del voltant de l’Estadi dona continuïtat a la MPGM, aprovada en el passat mandat municipal i que té com a principal objectiu integrar el recinte al barri

La transformació de l’entorn de les instal·lacions del FC Barcelona segueix el seu curs. Aquest dilluns començaran les primeres obres d’urbanització dels carrers i espais públics de l’entorn del Camp Nou, inclosos en el projecte d’urbanització de l’Espai Barça. D’aquesta manera, es dona continuïtat a la Modificació del Pla General Metropolità (MPGM), aprovada en el passat mandat municipal i que té l’objectiu d’obrir el recinte al veïnat i generar un nou espai ciutadà de qualitat.

El projecte d’urbanització va ser aprovat per part de l’Ajuntament de Barcelona al desembre després que el Club arribés a un acord amb els afectats de tot l’àmbit. El nou planejament de la zona inclou les intervencions per urbanitzar una superfície total de 111.046,74 m2 i que permetran crear un gran espai obert al voltant de l’Estadi, eliminar la tanca exterior i els desnivells existents i renovar i ampliar els carrers de l’entorn per millorar l’accés rodat i de vianants.

Ajustament del traçat i reducció dels carrils de circulació

Les obres d’urbanització que s’iniciaran i que està previst que finalitzin el proper setembre corresponen al tram de l’avinguda de Joan XXIII, comprès entre els carrers de Menéndez Pelayo i Martí i Franquès. D’aquesta manera, el projecte preveu modificar la secció del carrer, ajustant el traçat i reduint els carrils de circulació, desplaçant la calçada cap al cementiri.

Actualment, l’amplada de Joan XXIII és variable. El tram del cementiri de les Corts, comprès entre el carrer de Martí i Franquès i la Masia de Can Planes, té dos carrils per sentit i carril d’aparcament i serveis a banda i banda, mentre que a l’àmbit de la rambla dels Pins, entre la Masia i Menéndez Pelayo, ambdós sentits tenen un carril de circulació i un d’aparcament i serveis, i estan separades per una rambla central amb pins.

Així, amb la nova urbanització, l’avinguda tindrà un nou traçat amb voreres amples, reduint la secció viària, amb carril bici, i amplada apta per a 3 carrils de circulació (1 carril de circulació per sentit i 1 carril inicialment de serveis i aparcament). També es restaurarà i estabilitzarà el talús verd de límit amb el cementiri de les Corts, que es treballa com a fons verd millorant la vegetació amb plantació de pins i arbustiva i la creació d’una grada al peu del talús.

El nou traçat preveu la reconfiguració de la rambla de pins com a espai lliure i nou accés de vianants, i es connecta així el barri i l’Espai Barça amb la Diagonal. La rambla queda lligada a una nova zona verda entre el carrer d’Elisabeth Eidenbenz (antic carrer de la Maternitat) i Joan XXIII, al voltant de la Masia, i separada de l’espai viari.

Propers passos en el projecte d’urbanització

A continuació, s’afrontarà l’actuació del carrer Menéndez Pelayo, en el tram comprès entre Joan XXIII i Martí i Franquès i, posteriorment, s’ajustarà el traçat del carrer d’Arístides Maillol i s’ampliarà l’espai públic que l’acompanya per connectar millor les instal·lacions. Alhora, es millorarà la secció del carrer d’Elisabeth Eidenbenz, tot mantenint la línia de pins actual.

A més, també s’actuarà sobre els carrers Cardenal Reig, Gregorio Marañón una vegada acabada la construcció del Nou Palau Blaugrana, i la vorera del costat Camp Nou de la travessera de les Corts una vegada acabat el Camp Nou. En totes les intervencions es reordenarà i millorarà l’accés rodat i de vianants. Les voreres perimetrals de les instal·lacions esportives augmentaran la seva amplada i s’aprofitarà per implantar la xarxa de carril bici a tots aquests vials.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut