El FC Barcelona amplia l’aliança de col·laboració amb la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB)

El FC Barcelona amplia l’aliança de col·laboració amb la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB)

Les dues institucions acorden en aquest nou conveni donar suport als estudiants de la UAB que siguin esportistes del Club per fer més compatible els seus estudis universitaris amb la carrera esportiva

El FC Barcelona i la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) han signat aquest dijous una aliança per ampliar el servei de Tutoresport a través d’un conveni de col·laboració que ha estat rubricat pel directiu responsable del Futbol Formatiu, Xavier Vilajoana i la rectora de la UAB, Margarita Arboix. A l’acte també han assistit el director de La Masia, Xavi Martin, el vicerector de Relacions Institucionals i Cultura, Carlos Sánchez, el vicerector de Programació Acadèmica i de Qualitat, Josep Ros i el responsable Tutoesport de la UAB, Xavier Isern. Aquest conveni permetrà simultaniejar els estudis amb la carrera esportiva per als esportistes del Barça que són d’alt rendiment o nivell, que són aquells que han estat convocats per a la selecció catalana o espanyola.

D’aquesta manera la UAB assignarà als/a les esportistes del FC Barcelona un/a tutor/a que assessorarà i ajudarà a aquests a resoldre les incidències que es puguin derivar de la seva activitat esportiva, de manera que les dates d’exàmens o de pràctiques acadèmiques es puguin adequar al seu calendari esportiu. Aquestes tutories personalitzades ajudaran els/les esportistes a posar-se al dia sobre el programa o els treballs que hagin hagut de fer durant les seves absències, així com a determinar l’itinerari acadèmic més adequat a les seves circumstàncies personals.

L’objecte del present conveni és establir els termes de col·laboració entre el FC Barcelona i la UAB per a donar suport acadèmic als/a les estudiants de la UAB que siguin esportistes del FC Barcelona per fer més compatible els seus estudis universitaris amb la carrera esportiva. A tal efecte, el programa Tutoresport-UAB donarà el suport acadèmic i de gestió als/a les esportistes acordats/des, que en virtut d’aquest conveni s’anomenaran “esportistes d'alta dedicació en conveni“.

Podran sol·licitar la participació a aquest programa de col·laboració tots/totes els/les estudiants de la UAB i esportistes membres de qualsevol equip professional o de formació vinculat a la secció de futbol i/o d´esports professionals del FC Barcelona que compleixin els requeriments pertinents.

Declaracions de Xavier Vilajoana:

“Seguim apostant fort per a la formació dels nostres joves esportistes. És una obsessió que tenim, però a més els convenis amb aquestes entitats tant potents com la UAB, que segueix sent un referent en la formació, nosaltres volem créixer en aquest sentit, i tenir més força davant els nostres esportistes. Els jugadors i jugadores formats seran sempre millors jugadors”.

Declaracions de Margarita Arboix:

“Per a la UAB significa molt aquest acord amb el FC Barcelona. Primer, pel prestigi de poder fer coses com aquestes amb el FC Barcelona, però també per la nostra aposta social. L’educació és una inversió i per tant, volem que tots els nois i noies que fan esport puguin a més tenir una formació universitària, crec que estem fent una aportació a la societat perquè nosaltres formem ciutadans. I crec que és una bona alternativa perquè aquests joves puguin rebre una formació universitària de qualitat”.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut