Iberostar Tenerife-Barça: Líders en solitari (83-87)

Els de Pesic acaben amb la mala ratxa al Santiago Martín i aprofiten l’ensopegada del Madrid

Les estadístiques estan per trencar-les i això és el que ha fet avui el Barça. Després de tres derrotes consecutives en les seves visites a la pista de l’Iberostar Tenerife, els blaugrana s’han imposat per 83-87 en un partit en què han anat de més a menys. Els homes de Pesic han arribat a guanyar de 15 punts, però han vist com els locals reduïen les diferències en un partit decidit en els darrers segons.

El matx ha començat amb molt ritme i encert per part dels dos equips, especialment de l’Iberostar Tenerife, que ha anotat en els tres primers tirs que ha fet. Però el Barça, a través d’un Davies i un Mirotic molt endollats, ha passat del 7-4 al 7-10. L’equip de Pesic ha gestionat molt bé els seus atacs, amb una circulació de pilota ràpida i guiats per un Thomas Heurtel que va acumulant minuts. Un triple de Salin ha situat l’empat a catorze, però un parcial de 0-6 per als culers ha donat un coixí de set punts. Els locals han pogut reduir aquesta diferència per finalitzar el període amb un 20-23.

El segon quart ha seguit el mateix guió, amb un intercanvi de cistelles constant entre tots dos equips. El Tenerife ha intensificat la seva defensa, però Àlex Abrines, amb dos triples consecutius, i un immens Mirotic, amb un màxim encert en tirs de dos punts, han mantingut el Barça al capdavant de l’electrònic. Els blaugrana han millorat defensivament, negant les cistelles al conjunt local i un triple de Claver en la darrera possessió del període ha situat els de Pesic amb un màxim avantatge de deu punts (40-50).

L'Iberostar Tenerife redueix diferències

La segona part ha començat bé per als interessos del Barça, amb un triple de Hanga i una cistella de dos que han significat el 42-57. Però a partir d’aquí els de Pesic han perdut algunes pilotes i han estat erràtics en el tir, tot i fer-se forts en els rebots -37 en total avui. Tot això ho ha aprofitat el Tenerife, que amb un parcial de 14-0 ha crescut sobre el parquet. Cinc tirs lliures per als catalans, que no n’havien llançat cap en tot el primer temps, i una cistella d’Abrines han permès al Barça anotar per fi i aturar l’hemorràgia per situar un 58-64 al final del tercer quart.

Tomic i Abrines decideixen

L’Iberostar Tenerife ha mantingut el pols als culers. L’aparició d’Abrines, contundent en el rebot, Hanga i Heurtel semblava donar ales al Barça, però una jugada de quatre punts de Salin, un triple de Konate i un dos més un de Huertas han igualat el marcador a 77 a falta de quatre minuts i mig per al final. Cada vegada que els de Pesic aconseguien col·locar-se per davant a l’electrònic, els locals contestaven amb una cistella. Així, s’ha arribat amb un 83-83 al darrer minut de l’enfrontament. Ante Tomic, després d’un revers magnífic, ha anotat un tir pràcticament definitiu i, finalment, després de l’últim intent dels locals des de la línia de tres, Àlex Abrines ha anotat dos tirs lliures per segellar el triomf.

Després de la derrota del Madrid a casa contra la Penya, el Barça lidera en solitari la Lliga Endesa just abans d’afrontar una setmana de tres partits: València i Olimpia de Milà a l’Eurolliga i Herbalife Gran Canària en competició domèstica.