Barça - Zenit: Bona dinàmica europea (90-72)

Els blaugranes vencen amb solvència al conjunt rus i ja sumen tres triomfs consecutius a la competició continental

El Barça ha sumat el tercer triomf consecutiu a l'Eurolliga, el cinquè en totes les competicions, després de véncer el Zenit per 90-72. Sota la batuta de Kuric  Delaney, amb 21 punts cadascun, els blaugranes han obert camí al marcador en els primers 20 minuts fins a aconseguir el 16-6 a la competició europea. Un partit en què, tot el Palau Blaugrana, ha guardat un respectuós minut de silenci a l'inici en memòria de Robert Archibald Kobe Bryant.

El Barça ha començat el partit d'allò més endollat. Els triples inicials de Claver Mirotic han situat un parcial de 10-0 favorable (12-4, min 5). Els russos però, de mica en mica, han anat escurçant distàncies amb l'encert d'Ayon des de la línia de dos. Pocs segons abans del final, el triple d'Albicy ha equiparat el marcador al final dels primers deu minuts (21-21).

Kuric i Delaney lideren als blaugranes

Cosa de dos. Kuric Delaney s'han carregat l'equip a les esquenes en el segon quart. Entre els dos estatunidencs han sumat 28 punts en el segons deu minuts, 15 i 13, respectivament. El canell de l'escolta ha convertit els nou primers punts fins a situar el 30-21 (min 12). El base, amb dos triples consecutius, ha fet embogir tot el Palau Blaugrana. Els de Pesic han obert camí al lluminós i han situat una diferència de +22 (53-31, min 19).

Igualtat en la represa

Després de la tempesta, sempre ve la calma. Passats els primers 20 minuts vertiginosos, el tercer quart ha estat dominat per la igualtat a la pista i a l'electrònic. Els visitants han arribat a agafar les regnes del partit amb un parcial de 0-9 (65-51, min 28). La línia de 6,75 ha estat decisiva pels blaugranes. Tres triples consecutius d'HeurtelClaver Kuric a les acaballes del tercer quart, han tornat a col·locar als de Pesic a una distància privilegiada al marcador (74-54, min 30).

Amb els deures fets

El Zenit ha continuat amb l'embranzida del tercer quart i s'ha acabat enduent el darrer quart. Malgrat això, la distància al marcador ja era, pràcticament, insalvable. Els blaugranes han fet els deures a temps i han encaminat el triomf abans de marxar als vestidors. D'aquesta manera, el Barça suma el 16-6 a l'Eurolliga que els situa empatat amb el CSKA de Moscou i el Reial Madrid. La setmana, però, no ha acabat pels de Pesic i tindran partit de la Lliga Endesa diumenge 2 de febrer (18:30 hores) a la pista de l'Iberostar Tenerife.