Barça-Betis: Suor i esforç per endur-se el triomf (77-59)

El retorn d’Heurtel ha sobresortit en una victòria culer certificada en el darrer quart

No ha estat fàcil. En el Barça-Betis de la jornada 19 de la Lliga Endesa ha regnat la igualtat. L’avantatge que reflecteix el 77-59 s’ha construït en els darrers instants. Sota la batuta del retornat Thomas Heurtel, els blaugranes han aconseguit obrir l’escletxa final. Un dels altres noms propis del matx sobre la pista ha estat el de Kuric: els seus 17 punts l’han convertit en el màxim encistellador del partit. Mirotic no ha participat en aquest triomf blaugrana per un virus estomacal.

Vasos comunicants. Barça i Betis s’han emmirallat en la primera part. Si els catalans erraven un triple, a la següent possessió els andalusos finalitzaven d’igual manera la jugada. No ha estat estrany, doncs, el 12-12 inicial (min 6). Una simetria que ha semblat trencar-se amb un parcial de 9-3. Un període favorable per als barcelonistes. No solament pels punts de Kuric i Oriola i pels dos taps de Víctor Claver, sinó també per un retorn especial.

Heurtel reapareix

Cinc mesos després, Thomas Heurtel ha agafat, de nou, la direcció del joc blaugrana. Quan el cronòmetre estava aturat al 8:27 el Palau Blaugrana ha sentit una tronadora ovació. Les passes del 13 barcelonista s’han traduït en 11 punts i sis assistències durant els 19 minuts que ha estat al parquet.

L’anotació fluïda inicial d’ambdós elencs ha deixat pas a una defensa fèrria. Especialment, la verd-i-blanca. En aquest context del segon quart, els visitants han recuperat el terreny perdut (28-29, min 17). Submergits en la igualtat, cap equip s’ha pogut despenjar en l’electrònic. Una acció des del 6,75 del 30 culer ha obert una petita escletxa que ha tancat els 20 minuts: 34-31.

Kuric agafa el protagonisme

Amb l’aire del descans, el Betis ha neutralitzat les unitats blaugrana. Només es comptabilitzaven des del canell calent de l’escorta nord-americà, autor de triples oxigenadors per als de Pesic. Amb una baixa anotació, 13-11, el partit ha marxat obert i amb la tendència de l’equilibri al definitiu quart (47-42).

Es desfà la igualtat

En el moment clau, el Barça s’ha desempallegat del Betis. Amb el caràcter i l’encert d’Oriola, l’aparició d’Abrines des de la línia de tres i la direcció de Thomas Heurtel la renda blaugrana ha crescut. Un parcial de 10-2, escudat amb una sòlida rereguarda, ha aplanat el camí cap a la victòria. Els culers han sabut mantenir la inspiració fins al final i no han deixat més lloc per a la igualtat visitant. Per tant, el 77-59 ha suposat el quart triomf consecutiu, el quinzè en el caseller de l’ACB, que permet als de Pesic tancar la setmana coliderant la competició. El dijous 30 (21 hores) el bàsquet tornarà al Palau amb la visita del Zenit de Sant Petersburg.