El FC Barcelona col·labora amb la China Academy of Art per celebrar l’Any Nou Xinès

El FC Barcelona col·labora amb la China Academy of Art per celebrar l’Any Nou Xinès

El Barça i el prestigiós centre d’art xinès han creat de forma conjunta una sèrie de pòsters amb Ter Stegen, Messi, Suàrez, Griezmann i Lieke Martens com a protagonistes

El FC Barcelona ha col·laborat amb la China Academy of Art (CAA) per crear una sèrie de pòsters amb l'objectiu de celebrar el Nou Any Xinès, la festivitat més important del calendari del país asiàtic. Es tracta de diferents propostes visuals on s’han combinat les imatges de jugadors del Club blaugrana Lionel Messi, Luis Suárez, Antoine Griezmann i Marc André Ter-Stegen, per part del primer equip, i de la jugadora del Barça Femení Lieke Martens, amb elements i dissenys visuals propis de la cultura xinesa.

Aquesta col·laboració és un projecte pioner, ja que és el primer cop que un club referent del futbol europeu treballa juntament amb la CAA per crear una proposta gràfica de cara a la celebració d’aquesta important festivitat, també coneguda com la Festa de la Primavera. 

Els pòsters presenten als futbolistes del Club blaugrana sobre diferents fons en els que es reprodueixen símbols i elements decoratius propis de la tradició xinesa com dragons, lleons, qilins, o grues. Així mateix, aquestes propostes gràfiques inclouen elements de l’Òpera de Pequín, un tipus d’òpera xinesa que gaudeix de gran popularitat al país asiàtic i que es caracteritza perquè el vestuari i el maquillatge dels actors utilitza diferents motius decoratius per a posar de manifest la personalitat i la identitat dels personatges. 

En aquesta línia, les decoracions que acompanyen a Lionel Messi evoquen els motius propis de la figura del Fortune Hero i fan referència a qualitats pròpies del lideratge, mentre que Luís Suárez està representat com el Longevity Hero, amb un disseny de fons que inclou elements relacionats amb la tenacitat i la valentia. D'altra banda, Marc-André Ter Stegen està representat amb elements lligats al Wisdom Hero, com per exemple l'entusiasme i la vitalitat, mentre que Antoine Griezmann es mostra com el Happiness Hero.  Així mateix, la jugadora del Barça femení Lieke Martens s'ilustra juntament amb motius propis del Victory Hero i que representen la longevitat i l'honor.

Declaració de Toni Claveria, Head de la regió APAC del FC Barcelona : 

“Col·laborar amb una organització tan prestigiosa com la China Academy of Art ofereix al Club la oportunitat d’aprendre sobre les tradicions xineses, el seu art i la seva cultura. Junts, hem creat un concepte que s’inspira en un compromís compartit amb l’art i les seves diferents expressions: ja pot ser al terreny de joc al Camp Nou o a l’escola d’art a la CAA.  Esperem que aquesta iniciativa tingui ressò entre tots els nostres fans a la Xina i arreu del món, que celebren l’Any Nou Xinès”.  

Declaració de Bi Xuefeng, Degà de l’Escola de Disseny de la China Academy of Art:  

“L’art aporta alegria i el futbol en el seu nivell més alt és una forma d’art. Al llarg de 120 anys el FC Barcelona s’ha convertit en un dels clubs més reconeguts a nivell mundial  assolint importants resultats i sent la casa de moltes estrelles futbolístiques. El Club és admirat per milions de fans. Per part seva, la China Academy of Art, en els seus 91 anys d’història, s’ha convertit en un centre  de referència, que sempre  ha promogut el desenvolupament de l’art xinès i és considerat un ‘lloc d’art’ per els amants de l’art. Aquesta col·laboració combina la festivitat xinesa més important, i el món del futbol a través dels elements decoratius xinesos, que transmeten saviesa, força i valentia. Aquesta col·laboració contribueix a la promoció tant del Club i els seus jugadors com de les cultura tradicional xinesa. És una fusió d’arts i una aprenentatge cultural mutu”. 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut