Barça-Taradell: Enlloc com a casa (5-0)

Golejada blaugrana per estrenar el nou any amb una victòria que permet mantenir el liderat una setmana més

El Barça s'ha retrobat amb la seva afició amb un triomf. Era el primer partit del 2020 al Palau, que des del 30 de novembre no acollia un enfrontament dels homes d'Edu Castro. Els blaugranes han superat el Taradell per un contundent 5-0 gràcies a una diana de Pau Bargalló i als doblets de Nil Roca i Pablo Álvarez.

El Barça ha estat més intens ofensivament durant els primers compassos del partit, creant ocasions de gol clares. Pau Bargalló, que avui feia 26 anys, ha estat el primer a avisar i ha tingut dues rematades llunyanes ben rebutjades pel porter visitant Albert Dalmau. El Taradell, recent ascendit a l'OK Lliga, ha sortit valent i aconseguia mantenir la bola amb força facilitat. Per això Edu Castro ha demanat temps mort poc després i el canvi s'ha notat, ja que els blaugranes han intensificat la pressió a camp contrari i s'han fet amb el domini del partit. El Barça ha continuat assetjant la porteria rival, però el mur d'Albert Dalmau era infranquejable.

El tram final del primer període ha estat mogut. El joc s'ha descontrolat i el conjunt visitant ho ha aprofitat per fregar el gol en dues contres. Primer Egurrola en el minut 22 ha evitat el 0-1 i, posteriorment, el Taradell ha desaprofitat un dos contra un amb el porter blaugrana que ha estat clau, ja que en l’acció posterior ha arribat l’1-0. Pau Bargalló ha celebrat el seu aniversari amb el setzè gol de la temporada per enviar el Barça per davant en el marcador a la mitja part.

Per feina

El Barça ha sortit a sentenciar el duel a la segona part. Tot just al primer minut ha arribat el 2-0 després d'una recuperació a camp contrari i d'una triangulació ràpida entre Pablo Álvarez, Helder Nunes i Nil Roca, que ha fet el gol. L'equip d'Edu Castro, molt més còmode, ha buscat una tercera diana pràcticament definitiva. Joao Rodrigues ha disposat d'una falta directa que no ha transformat i el Barça no ha pogut aprofitar la superioritat de dos minuts quan Marçal Casadevall ha vist targeta blava.

Final de traca

Finalment, el 3-0 s'ha pogut celebrar en el minut 43 gràcies a una gran rematada de Pablo Álvarez a l'escaire. El Barça s'ha agradat i ha gaudit en el tram final. La cirereta del pastís ha estat el 4-0: Alabart ha fet una gran jugada individual de pista a pista i ha regalat el gol a Nil Roca. A un minut per al final Pablo Álvarez ha firmat el seu doblet i el 5-0 definitiu.

Amb aquesta victòria, la catorzena consecutiva, el Barça segueix líder en solitari amb 42 punts. Els blaugrana tornaran a la competició el proper dissabte 18 (17 h), en què rebran el Benfica, segon classificat del grup, en la quarta jornada de la Lliga Europea. Un triomf dels d'Edu Castro segellaria el pas a quarts com a primers de grup.

Barça, 5
Taradell, 0

Barça: Aitor Egurrola, Pau Bargalló, Ignacio Alabart, Helder Nunes, Joao Rodrigues –cinc inicial– Pablo Álvarez, Sergi Panadero, Marc González, Nil Roca.
Taradell: Albert Dalmau, Edu Genís, Marc Soler, Jacint Molera, Dani Rodríguez –cinc inicial– Xavier Soler, David Martínez, Albert Benito, Marçal Casadevall.
Gols: 1-0, Pau Bargalló (min 23); 2-0, Nil Roca (min 26); 3-0, Pablo Álvarez (min 44); 4-0, Nil Roca (min 46); 5-0, Pablo Álvarez (min 49).
Àrbitres: Oscar Valverde i Joan Nicolás. Han amonestat amb targeta blava Marçal Casadevall. Faltes: 13-8.