Garcia Pimienta:

Garcia Pimienta: "Amb el perfil de jugadors que tenim és impossible guanyar si no juguem bé”

En una entrevista a Barça TV, el tècnic del filial blaugrana parla de la importància d'estar en cinquena posició a la Lliga, a només dos punts de la zona de play off, amb la plantilla més jove del Grup 3 de Segona B

El 2019 s'acaba. És per això que ara toca fer balanç. Francesc Xavier Garcia Pimienta, en una entrevista a Barça TV, ha valorat la situació del Barça B, que després de 18 jornades disputades ocupa la cinquena posició a només dos punts de les places de play off d’ascens. Aquest dissabte, 4 de gener, rebrà la visita de l’Espanyol B a l’Estadi Johan Cruyff (18.00 hores).

L’Estadi Johan Cruyff

"L'adaptació ha estat molt bona. Estem portant l'ADN i l'estil Barça al cent per cent a un estadi tan carregat de simbolisme, amb el nom de Johan Cruyff, com és aquest. Estem molt contents, per tant, per aquesta ratxa de cinc victòries i quatre empats que portem a casa i que volem mantenir durant la resta de la temporada".

La temporada actual

"Aquesta és una temporada diferent en què es nota l’any de maduresa que van adquirir els jugadors la passada campanya a la Segona B. Tot i que costa moltíssim guanyar els partits, el jugador ja sap a tot el que s’enfronta i sap que si no estàs al màxim nivell és molt difícil guanyar els partits. Crec que hem trobat un bon equilibri entre competir i formar els jugadors per tal que estiguin preparats per quan els criden per anar a entrenar o a jugar amb el primer equip. A més, aquesta és una generació que porta moltes temporades al Club i això es un avantatge per a ells i els que han vingut, com l’Hiroki, l’Akieme o el Ludovit Reis, que s’han adaptat molt ràpid. Aquesta és, per tant, una temporada on hem de millorar els resultats de l’anterior, acabar el més a dalt possible i tenir els jugadors preparats per si el primer equip els necessita, com ha succeït amb Ansu Fati i Carles Pérez".

Ansu Fati i Carles Pérez

"Si a la pretemporada em diuen que em quedaria sense l'Ansu Fati i el Carles Pérez perquè serien jugadors del primer equip, no m’ho hagués cregut. Però em quedo, lògicament, amb què els jugadors del futbol formatiu estan molt ben preparats per fer aquest salt. Carles Pérez té més experiència, és més gran, ha anat pas a pas i ha seguit el seu camí fins arribar al primer equip. Jo tenia molt clar que el Carles ho faria molt bé quan tingués la seva oportunitat. I el cas d’Ansu Fati sí que ha estat una sorpresa, però ell ha aprofitat molt bé la seva oportunitat perquè té molt talent. Aquests dos casos demostren que has d’estar preparat en qualsevol moment. Aquesta és la nostra feina: preparar els jugadors per quan els hi arribi l’oportunitat".

El tracte amb joves jugadors

"Jo em considero un entrenador exigent perquè al final jo sé que la meva exigència farà que el jugador millori. El que sí que està clar és que no pots tractar un jugador igual que a un altre ja que cadascun té la seva personalitat. Això és el Barça B. És cert que estem en etapa formativa, però també estem en un món professional on, per exemple, ells han d’estar preparats per anar cada dia a entrenar amb el primer equip amb jugadors de categoria mundial; i allà no pot haver-hi cap errada. Per tant, els hem de tractar com a jugadors professionals, sabent, això sí, que estan en unes edats encara de formació on han de seguir millorant. La segona B és una categoria que ja va de debò".

La planificació setmanal

"És complicada i ho tenim molt assumit. Som el filial i la majoria de dies tenim 4, 5, 6 o 7 jugadors entrenant amb el primer equip. És complicat preparar així el partit del cap de setmana, però entenc perfectament que és la meva feina. Nosaltres, a més, fem el mateix. Molts dies cridem 4 o 5 jugadors del Juvenil A per entrenar-se amb nosaltres. Tenint en compte els rivals i la nostra forma de jugar intentem treballar durant les setmanes uns aspectes concrets per intentar que el jugador millori en l’aspecte individual i col·lectiu. Per a mi és una satisfacció enorme veure com cada dia ells poden entrenar amb el primer equip".

La segona part de la temporada

"Amb el perfil de jugadors que tenim és molt difícil guanyar els partits sense jugar bé. Nosaltres competim bé quan tenim la pilota, juguem ràpid a un o dos tocs, anem a l’espai, centrem a l’àrea, arribem de segona línia, recuperem ràpid la pilota en la primera pressió per tal que el rival no pugui fer dues passades... Això és jugar bé i competir. La segona part de la temporada intentarem seguir sumant punts jugant amb el nostre estil. M’agradaria anar líder, no ho amago, perquè som el Barça i hem d’aspirar al màxim, però sempre he defensat que m’agradaria arribar a les darreres jornades amb opcions reals d’entrar al play off. I després... ja veurem".

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut