El Barça tanca el 2019 invicte al Camp Nou

Els blaugranes han disputat 28 partits com a local i no n’han perdut cap

Sempre que acaba un any, toca fer balanç. El Barça tanca un 2019 de matrícula d’honor al Camp Nou: ha fet del seu estadi un fortí i no ha encaixat cap derrota en els 28 partits que ha disputat al temple blaugrana: 24 victòries i quatre empats. L’última derrota al Camp Nou va ser contra el Betis (3-4), l’11 de novembre del 2018. De fet, és la setena vegada que el Barça tanca un any sense sumar cap derrota: 1957, 1959, 1968, 1974, 1975, 2011 i, ara, 2019.

Però, sabries dir quin és el jugador que més minuts hi ha disputat? O quants equips han visitat el Camp Nou? I quantes vegades els jugadors del Barça han xutat al pal?

28

Són els partits que s’han jugat al Camp Nou en aquest 2019 i en cap d’aquests han sumat cap derrota: són 24 victòries (17 a la Lliga, cinc a la Champions i dos a la Copa del Rei) i quatre empats (dos a la Lliga, un a la Champions i un a la Copa del Rei).

26

Són els partits que han disputat Piqué i Messi, els dos jugadors que més n’han jugat al Camp Nou. Els segueixen Ter Stegen, Suárez, Sergio i Sergi Roberto, amb 25.

Piqué celebrant el seu primer gol de la temporada contra el València

2.340

Són els minuts que ha jugat Piqué en aquest 2019 al Camp Nou, el jugador que més n’ha disputat. El segueixen Ter Stegen amb 2.250 i Messi amb 2.123.

23

Són els equips que s’han enfrontat al Barça en el 2019 al Camp Nou en totes les competicions. Valladolid, Llevant, Sevilla, València i Reial Madrid són els únics que han disputat dos partits en aquest any natural.

29

Són els gols que ha anotat Leo Messi al Camp Nou en el 2019, el màxim golejador, en 26 partits. El segueixen Suárez amb 16, Griezmann amb sis i Vidal i Dembélé amb cinc.

Messi celebrant un gol contra el Celta de Vigo

12

Són les assistències que ha repartit Messi, que n'és el líder, seguit de Suárez amb vuit i Jordi Alba amb set.

32

És el total de jugadors amb la samarreta blaugrana que han jugat algun partit al Camp Nou durant el 2019. D’aquests, 13 han jugat a les categories inferiors del Barça: Piqué, Messi, Sergio, Sergi Roberto, Jordi Alba, Aleñá, Ansu Fati, Carles Pérez, Rafinha, Abel Ruiz, Ronald Araujo, Denis Suárez i Moussa Wague.

Ansu Fati celebrant el seu primer gol al Camp Nou

13

Són les vegades que els jugadors han estavellat la pilota al pal en aquest 2019 al Camp Nou. Lideren la classificació Messi i Suárez amb tres vegades, seguits de Sergi Roberto, amb dues, i completen la llista amb un llançament a la fusta de Semedo, Rakitic, Jordi Alba, Coutinho i Griezmann.

6-1

És la golejada més àmplia que s’ha produït al Camp Nou en aquest 2019. Va ser contra el Sevilla a la tornada dels quarts de final de la Copa del Rei, en què Coutinho, amb un doblet, i Rakitic, Sergi Roberto, Suárez i Messi, amb una diana, van completar la golejada.

Sergi Roberto va ser un dels anotadors en la golejada per 6-1 contra el Sevilla

64

És el total de targetes que han vist els jugadors del Barça: 62 de grogues i dues de vermelles. Al capdavant de la llista hi ha Piqué, Suárez i Sergio amb vuit grogues; mentre que les dues vermelles les van veure Dembélé i Araujo.

11

Són els penals que s’han xiulat al Camp Nou en el 2019: vuit a favor del Barça i tres en contra. D’aquests vuit, se n’han anotat set: cinc de Messi i un de Suárez i Coutinho. Dels tres penals en contra, dos els han llançat a Cillessen (i n’ha aturat un) i l’altre a Ter Stegen.