Jorge Valdano, guanyador del Premi Vázquez Montalbán

Jorge Valdano, guanyador del Premi Vázquez Montalbán

L’exjugador i exentrenador de futbol ha estat reconegut en la categoria de periodisme esportiu i pren el relleu a Emanuela Audisio

Jorge Valdano ha estat escollit com a guanyador del Premi Internacional de Periodisme Manuel Vázquez Montalbán en la categoria de periodisme esportiu. L’exjugador i exentrenador de futbol ha treballat en els darrers anys com a articulista i comentarista per a diversos mitjans de comunicació, posant al seu servei tots els seus anys d'experiència.

La seva particular visió del món del futbol s’ha vist reflectida també en la publicació de diversos llibres i exercint també de ponent en moltes conferències en què trasllada al sector empresarial ensenyaments de l'esport.

El jurat del premi, integrat per Mònica Terribas, Joaquim Maria Puyal, Ramon Besa, Sergi Pàmies, Jordi Basté, Jaume Pujol-Galcerán, Xavier Folch, Borja de Riquer, Santiago Segurola, Xavier Bosch, Josep Maria Solé-Sabaté, Teresa Basilio, Òscar Grau i Josep Vives, ha valorat la qualitat literària del guanyador, la seva capacitat per innovar el llenguatge a l’hora d’explicar el fenomen del futbol en els seus articles, en els seus comentaris o en els seus llibres.

Aquest premi, que es lliura des de l’any 2004 en memòria i homenatge a Manuel Vázquez Montalbán, distingeix les trajectòries periodístiques en dues categories: periodisme cultural i polític i periodisme esportiu. Aquesta segona categoria l’atorguen el Col·legi de Periodistes de Catalunya i el FC Barcelona, i té una dotació econòmica de 6.000 euros i una escultura commemorativa.

XVI Premi Internacional de Periodime

L’acte de lliurament del premi es durà a terme properament a l’Auditori 1899 del Camp Nou, en una data encara per confirmar.

El palmarès del Premi Internacional Vázquez Montalbán de Periodisme Esportiu és aquest:

2004: Patrick Mignon
2005: Joaquim Maria Puyal
2006: Juan Villoro
2007: Simon Kuper
2008: Candido Cannavò
2009: Ramon Besa
2010: Eduardo Galeano
2011: Santiago Segurola
2012: Nick Hornby
2013: Sergi Pàmies
2014: Eduardo Gonçalves de Andrade ‘Tostão’
2017: Michael Robinson
2018: Emanuela Audisio

Els anys 2015 i 2016 el premi no es va convocar.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut