Com ha canviat Messi de la primera a la sisena Pilota d'Or?

Com ha canviat Messi de la primera a la sisena Pilota d'Or?

L’argentí ha rebut la seva sisena Pilota d’Or una dècada després d’haver guanyat la primera. Però... què ha canviat en aquests 10 anys?

Una dècada sent el millor. Leo Messi ha tornat a guanyar la Pilota d’Or i ja en van sis. Després d’aconseguir la primera el 2009, ara, 10 anys després, l’astre argentí ha tornat a ser escollit el millor de l’any per la revista francesa France Football, sent el jugador més guardonat de la història del trofeu.

Però... com han canviat Leo Messi, el Barça, l’esport i el món en general en aquests 10 anys? A continuació, repassem diverses curiositats durant la dècada daurada del millor jugador de la història.

Messi... de 9 a 34 títols

En aquests 10 anys, l’astre argentí ha gairebé quadruplicat els seus títols com a jugador blaugrana. Quan va rebre la primera Pilota d’Or, n’acumulava nou, i ara, tot just després de rebre la sisena, ja en porta 34. A més, és el jugador amb més títols de tota la història del Club. 

Messi – 34 títols
Iniesta – 32 títols
Piqué i Sergio – 29 títols
Xavi – 25 títols

523 gols en 10 anys

Durant aquesta dècada de regnat, l’astre argentí ha anotat 522 gols amb el Barça, i en total, ja n’acumula 614, sent el màxim golejador de la història del Club. Quan va guanyar la Primera Pilota d’Or, però, no estava encara ni al TOP-20 històric -en portava 91-.

El Clàssic, en títols: del 69-75 al 96-93

Abans de la primera Pilota d’Or, el Reial Madrid acumulava un total de 75 títols, sis més que el FC Barcelona (69). Ara, és el Barça qui en porta tres més que els blancs (96-93), sent l’equip més llorejat del futbol espanyol.

Messi ha convertit el Reial Madrid en una de les seves víctimes preferides, amb un total de 26 gols

A 370 partits de Migueli

Quan va rebre aquella primera Pilota d’Or, Messi havia disputat 179 partits amb el primer equip i es trobava a 370 participacions de Migueli, qui era el jugador amb més partits a la història del Club amb 549. Ara ja fa temps que va superar a l’excentral culer i en suma 701, a només 66 de Xavi Hernández, l’actual jugador amb més partits de la història del Barça (767).

Rànquing dels cinc jugadors amb més partits al 2009 i al 2019.

110 companys diferents!

En aquests 10 anys, Leo Messi ha vist jugar al primer equip del FC Barcelona a un total de 110 jugadors diferents -a part d’ell-. Els que més han participat amb l’argentí són Sergio Busquets i Gerard Piqué. Es podrien fer fins a 10 equips diferents, però sempre amb Leo Messi a l’11.

Ansu Fati tot just començava primària

Una altra curiositat és que quan Messi va assolir la seva primera Pilota d’Or, Ansu Fati, un dels seus companys actuals a la davantera blaugrana, tot just feia un any que havia començat la primària. El jove extrem era llavors un nen de només set anys que jugava al Prebenjamí, la categoria més jove de la Masia, però del CDF Herrera. Curiosament, tenia l’edat que ara té el fill gran de Leo Messi, Thiago. Llavors, el 2009, el company d'equip de major edat de Messi era Pinto, el qual tenia 34 anys. Entre Ansu i l'exporter hi ha 27 anys de diferència! 

Leo Messi & Ansu Fati

La familia creix

Parlant precisament del seu primer fill, quan va guanyar la primera Pilota d’Or Messi encara no sabia què era ser pare. Ara, ja n’ha tingut tres -Thiago, Mateo i Ciro- i a més es va casar amb la seva dona i mare dels seus fills, Antonella Rocuzzo, el 2017. 

Com a curiositat, als seus tres fills els pot calçar a tots ells amb Botes d’Or, un parell per a cadascun. I és que Messi ha guanyat fins a sis Botes d’Or en aquesta dècada daurada, sent el màxim golejador europeu de l’any als cursos 2009/10, 2011/12, 2012/13, 2016/17, 2017/18 i 2018/19. Inigualable.

Ningú ha aconseguit més Botes d'Or que Leo Messi (6)

El món de l’esport, 10 anys després

Quan Messi va guanyar la primera Pilota d’Or, Lebron James encara no havia guanyat cap anell de l’NBA (ara en porta tres); Rafa Nadal havia guanyat només sis Grands Slams i ara en porta 19; Michael Phelps havia aconseguit 16 medalles olímpiques i finalment n’ha guanyat 28; i Usain Bolt portava 12 títols com a professional i va acabar aconseguint 27. 

Lebron James i Leo Messi, dues llegendes de l'esport en la darrera dècada

I la resta del món... com ha canviat?

Com era el món quan Leo Messi va guanyar la primera Pilota d’Or? "I Gotta Feeling", la famosa cançó dels Black Eyed Peas, era llavors el tema més escoltat; Barack Obama, tot just començava el seu mandat de vuit anys com a president dels Estats Units -ara ja fa més de dos anys que no hi és- i pel que fa a la televisió, encara faltaven gairebé dos anys perquè comencés Game of Thrones, una de les sèries més populars de l’última dècada.

Participa!

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut