PSG – Barça: Líders indiscutibles (32-35)

Abans de l'aturada de la competició, els blaugranes trenquen la ratxa de cinc anys sense perdre dels parisencs com a locals a la Champions

El Barça aconsegueix un triomf de molt prestigi a domicili contra el París Saint-Germain (32-35).Una victòria que no s’ha decidit fins al tram final del partit i que permet als blaugranes liderar amb 18 punts el grup A de la VELUX EHF Champions League abans de l’aturada de la competició. Cindric i Pálmarsson han estat els màxims anotadors, amb sis gols cadascun.

Conscients de la importància i dificultat del duel, els de Xavi Pascual han iniciat el partit molt endollats, evitant que els locals s’allunyessin en el marcador. Aquesta concentració a la pista s’ha traduït en una igualtat en l’electrònic que s’ha allargat durant el primer quart d’hora de partit (7-7). L’embranzida del públic que ha omplert el Pierre de Coubertin ha empès els locals ha distanciar-se en el marcador (11-8) i a assolir la màxima diferència del primer temps.

Els blaugranes han tornat a igualar el resultat amb un parcial de 0-3 fins a situar el 14-14 a l’electrònic. Un atac coral i ben repartit entre tot l’equip ha permès als culers continuar veient porta, mentre que els parisencs s’han encomanat a Sagosen i Sigurdsson, amb cinc i quatre gols, respectivament. D’aquesta manera s’ha arribat al descans del partit amb un clar reflex en el marcador de la igualtat que s’ha vist a la pista (17-16).

La victòria arriba en el tram final

L’inici del segon temps ha estat frenètic, amb un parcial de 0-4 per als blaugranes que els ha permès capgirar el marcador en els primers compassos (17-20). Els locals, però, han respost a aquesta gran embranzida amb un parcial de 3-0 i han situat l’empat, novament (20-20). Després d’un intercanvi de gols, l’alta efectivitat dels dos equips ha evitat que cap dels dos aconseguís una diferència més àmplia a un gol (30-30).

A falta de cinc minuts, els de Xavi Pascual han aconseguit trencar l’empat (32-32) fins a situar el definitiu 32-35 amb els gols d’Ariño, Cindric i Pálmarsson. D’aquesta manera, els blaugranes trenquen la ratxa dels parisencs com a locals a la Champions, que no perdien des del novembre del 2014, i els situa com a líders en solitari del grup A, amb 18 punts, fins que torni la competició continental al febrer, després de l’Europeu de seleccions.

París Saint-Germain 32
FC Barcelona 35

París Saint-Germain: Corrales (-), Sigurdsson (4), Sagosen (8), Kounkoud (1), Luka Karabatic (1), Hansen (8), Nikola Karabatic (5) –set inicial– Gerard (-), Ntanzi (-), Keita (-), Abalo (-), Syprzak (2), Viran Morros (1), Ekdahl du rietz (-), Nahi (2).

FC Barcelona: Pérez de Vargas (1); Víctor Tomàs (2), Aitor Ariño (4), N’Guessan (2), Thiagus Petrus (1), Dika Mem (5), Ludovic Fabregas (3) –set inicial– Entrerríos (1), Sorhaindo (1), Andersson (-), Aleix Gómez (1), Dolenec (2), Cindric (6), Àlex Pascual (-), Pálmarsson (6), Moller (-).

Parcials: 3-2, 5-4, 9-8, 12-12, 14-14, 17-16 (descans); 18-20, 24-24, 27-27, 32-32, 32-33, 32-35.

Àrbitres: Matija Gubica i Boris Milosevic.