UCAM Múrcia – Barça: Reacció i remuntada de caràcter (83-87)

Després d’una setmana molt exigent, amb dos partits d’Eurolliga encara molt recents, els de Pesic han hagut de suar de valent per sumar el 3 de 3 en el seu desplaçament a Múrcia

Ha costat, però el Barça pot tancar la setmana amb un ple absolut de victòries. Després de derrotar el Fenerbahçe i el Maccabi a l’Eurolliga, tocava mantenir la ratxa a l’ACB. I la victòria a Múrcia (83-87), en un duel que no ha estat fàcil i que no s’ha decidit fins al darrer parcial, permet al Barça sumar la vuitena victòria a l’ACB. La importància de Hanga ha estat cabdal, perquè ha mantingut els de Pesic dins del partit quan més complicat ho tenien, però també l’encert de Mirotic (20 punts), Davies (13 punts), Tomic (12 punts) o Kuric (13 punts), quan més s’ha necessitat, així com no haver perdut la concentració en els últims minuts. Factors que finalment han fet possible la remuntada.

L'UCAM Múrcia domina l’inici

Perquè els locals s’han mostrat forts des del primer moment, amb una defensa molt intensa (7-1, min 3) i amb una capacitat per dotar de ritme el partit que ha fet mal els blaugrana. Els de Pesic, però, han pogut reduir la diferència ràpidament, amb 7 punts de Mirotic en els primers 10 minuts (18-19, min 10).

Malgrat tot, les pèrdues en el segon parcial (11 abans del descans) han tornat a canviar una dinàmica en la qual els de Sito Alonso han aprofitat per posar l’accelerador i agafar el màxim avantatge fins al moment (39-26, min 18).

El Barça intenta reaccionar...

La tònica s’ha trencat a favor dels catalans, especialment quan Mirotic, Tomic i Hanga han començat a entrar en joc. De fet, els dos primers, amb dos punts cadascun, ja han reduït la diferència abans del pas pels vestidors (41-32, min 20). Tot i això, ha estat en els darrers minuts del tercer quart quan el joc s’ha tornat a equilibrar (66-61, min 30), malgrat l’encert d’un gran Eddie, líder del Múrcia (ha acabat el partit amb 24 punts i 6 triples).

... i aconsegueix endur-se el triomf

Amb un resultat més igualat, finalment un parcial de 17-26 ha estat determinant. L’alternança en el joc i l’intercanvi de cistelles, en un inici de quart període molt ajustat (75-72, min 35), s’ha acabat quan Delaney ha posat el Barça per davant per primera vegada des del 0-1 inicial (75-76, min 35).

A partir d’aquí, els blaugrana han pogut ampliar el seu avantatge en el marcador fins deixar tocat el Múrcia (76-86, min 38), que s’ha recuperat (83-86, min 39) però ja no ha pogut fer res per tornar a tombar un Barça que ha tret el caràcter en els darrers instants per endur-se un triomf suat i meritori.