Espanyol – Juvenil A: Primera derrota a la Lliga (4-1)

El derbi ha estat marcat pels gols locals just abans i després del descans, que han encarrilat la victòria per al conjunt blanc-i-blau

Els juvenils del Barça i l'Espanyol arribaven al derbi en màximes condicions d’igualtat, però els locals s'han endut el triomf (4-1). El partit ha estat molt igualat durant el primer temps, però un gol abans del descans ha donat ales a l’Espanyol, que només tornar del descans ha doblat l’avantatge des dels onze metres. El Juvenil A culer ha quedat moralment tocat, malgrat que ha aconseguit reduir la distància. Els blanc-i-blaus s’han refet ràpidament i han imposat el seu guió fins al final del partit. Després de 12 jornades, és el primer partit que els de Franc Artiga perden a la Divisió d’Honor.

L’inici del derbi juvenil s’ha caracteritzat per la igualtat de dos conjunts instal·lats a la part alta de la classificació i empatats a punts. La primera ocasió clara ha estat per a l’Espanyol, que amb un contraatac per la banda ha estat a punt de trobar porteria, però una aturada sensacional de Tenas ha evitat que els blanc-i-blaus es posessin per davant. Pocs minuts després, Igor ha estat vital per impedir que els periquitos s’avancessin, després d’un contraatac culminat per Enric. Pocs minuts abans d’arribar al descans, Recasens ha enviat la pilota al fons de la xarxa amb un potent cop de cap, avançant l’Espanyol a la sortida d’un córner (1-0, min 39). El Barça ha intentat reaccionar immediatament, però el xut creuat de Konrad s’ha perdut per la línia de fons fregant el pal.

Efectivitat local

L’arrencada del segon temps s’ha vist marcada pel penal que ha comès Arnau Tenas. Dani ha estat l’encarregat de transformar la pena màxima per als blanc-i-blaus (2-0, min 51), malgrat que el porter blaugrana ha estat a punt d’evitar la diana local. Amb aquests gol des dels 11 metres, l’Espanyol ha encarrilat el derbi. Però el Juvenil A ha reaccionat amb una bona rematada de cap de Peque dins l’àrea petita que ha trobat porteria i ha permès als de Franc Artiga tornar a posar-se dins el partit (2-1, min 67). Tot i així, la reacció culer ha estat efímera, ja que l’Espanyol, després d’una recuperació durant la fase de construcció blaugrana, ha permès que Kenneth quedés en posició franca i batés Tenas amb un xut creuat (3-1, min 77). El quart i definitiu gol dels locals ha tingut el mateix protagonista, amb un Kenneth que ha rematat de primeres una centrada al cor de l’àrea (4-1, min 83).

Després d’aquest cop dur, els de Fran Artiga han de canviar ràpidament de xip per encarar un repte important el proper dimecres 27 de novembre en competició europea, ja que el Juvenil A blaugrana es juga les possibilitats de classificació per a la següent ronda de la Youth League davant el Borussia Dortmund. El Barça és cuer del Grup F, amb 3 punts. A falta de dos partits, els alemanys serien els classificats, amb 6 punts.

Espanyol, 4
Juvenil A, 1

Espanyol: Ángel, Sánchez (Carmona, min 71), Pérez, Recasens, Lachèvre, Jofre, Dani Villahermosa (Padilla, min 82), Gori, Enric (Kenneth, min 67), Julen (Roger, min 73) i Mahicas.
Juvenil A: Arnau Tenas, Rosanas (Altimira, min 78), Igor, Mbuyamba, José (Rico, min 58), Nils (Soldevila, min 81), Álvaro (Balde, min 58), Nico, Jaume Jardí, Peque i Konrad de la Fuente.
Gols: 1-0, Recasens (min 39); 2-0, Dani Villahermosa (min 51); 2-1, Peque (min 67); 3-1, Kenneth (min 77); 4-1, Kenneth (min 83).
Àrbitre: Alejandro Fernández Pérez. Ha amonestat amb targeta groga els blaugranes Jardí i Jofre.