Cardoner defèn que cap nena/nen es quedi fora de joc a l'Assemblea de Les Nacions Unides en el marc del 30 aniversari dels drets dels infants

Cardoner defèn que cap nena/nen es quedi fora de joc a l'Assemblea de Les Nacions Unides en el marc del 30 aniversari dels drets dels infants

El vicepresident del FC Barcelona i de la Fundació ha participat avui a l’acte de commemoració de la Declaració dels Drets dels Infants

“L’esport per al desenvolupament és una eina excel·lent per millorar la vida dels nens i nenes i avançar en els objectius de desenvolupament sostenible i per evitar que cap nena o nen estigui fora de joc. La Fundació Barça, en col·laboració amb UNICEF, defensa l’article 31 de la Convenció dels Drets del Infants, el 30è aniversari del qual celebrem avui. Un article específic fa referència al dret a l’esport i al joc”, ha dit avui, Dia Universal dels Infants, Jordi Cardoner, vicepresident primer del FC Barcelona i de la Fundació Barça, en la seva intervenció en el marc de l'Assemblea General de les Nacions Unides amb motiu de la celebració del 30è Aniversari de la Declaració dels Drets del Infants.

“Un infant que juga i practica esports es convertirà en un adult resilient amb les habilitats necessàries per tenir èxit a la vida. El joc és fonamental i clau per al desenvolupament humà”, ha afegit Cardoner. “Un dels emblemes de la Fundació Barça és la nostra associació amb UNICEF. Però la nostra col·laboració va molt més enllà, ja que l’associació s’ha convertit en un referent en l’esport per al desenvolupament mitjançant la implementació de projectes en quatre països, la generació de recerca sobre l’impacte que té i, la implementació d’un grup de treball internacional sobre aquesta important eina social”.

Posteriorment ha donat pas amb una pregunta a un dels protagonistes de l’acte, un dels nens beneficiaris de programes d’UNICEF, un nen de nacionalitat macedònia que pateix discapacitat física.

Acte institucional a l’Assemblea de les Nacions Unides

Aquest esdeveniment  també ha servit com a culminació d'una sèrie d'esforços centrats en la infància. Durant la conferència s’ha debatut sobre el Canvi Climàtic, l’Educació i l’Ajuda Humanitària. L'agenda del dia ha comptat amb les intervencions del secretari general de les Nacions Unides, Antonio Guterres; la directora executiva d’UNICEF, Henrietta Fore; l’expresidenta de Xile, Michelle Bachelet; l’actriu Millie Bobby Brown o l’exfutbolista David Beckham.

Aquest acte, organitzat per UNICEF a la seu de les Nacions Unides a Nova York, ha reunit infants i joves amb representants d'alt nivell dels estats membres, especialistes d'organitzacions governamentals i no governamentals, societat civil, sector privat, acadèmics, així com reconegudes personalitats internacionals que defensen els drets del nen.

30 anys de la Declaració dels Drets dels Infants

El 20 de novembre és una data important, ja que l’any 1959 l'Assemblea General de l'ONU va adoptar la Declaració dels Drets de l’Infant. Posteriorment, l’any 1989 també l'Assemblea General va aprovar la Convenció sobre els Drets de l’Infant. Des del 1990, el Dia Mundial del Nen també marca l'aniversari de la data en què l'Assemblea General de l'ONU va adoptar tant la Declaració com la Convenció sobre els Drets dels Infants. Tal com defineix aquesta convenció, són drets que posseeixen els nens, nenes i adolescents per la simple raó de néixer. Són inalienables, irrenunciables, innats i imprescindibles per a una bona infància, i per tant són obligatoris.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut