Reial Madrid - Barça: S'escapa el primer clàssic europeu (86-76)

El conjunt blanc ha acabat enduent-se el triomf en un partit molt disputat fins el final

No ha pogut ser. Tot i lluitar fins al final, el conjunt blaugrana ha acabat caient davant el Reial Madrid en el primer clàssic europeu de la temporada (86-76). Tot i el mal inici culer, un gran segon quart ha tornat a donar opcions als de Pesic, que han lluitat en tot moment però finalment no han pogut aconseguir la victòria al WiZink Center i es queden amb un balanç de 6-2 a l'Eurolliga.

El partit no ha començat de la millor manera, i és que un parcial inicial de 15-0 per al conjunt blanc ha permès als de Laso situar-se amb un contundent 18-3 al marcador. Una cistella de Smits ha trencat la ratxa local, sumat a un bon triple d'Oriola per retallar distàncies. Tot i així, el resultat al final del primer quart ha estat un contundent 32-14.

Reacció blaugrana

Tot i perdre de 18 punts als primers 10 minuts, els barcelonistes no han perdut la cara al partit, i a poc a poc han començat a retallar. Cinc punts seguits de Tomic han liderat la reacció blaugrana, que ha aconseguit un brutal parcial de 0-18 -amb dos grans triples de Delaney i Kuric inclosos- per tornar a ajustar-ho tot (37-35). A partir d'aquí, estira-i-arronsa constant, fins que dues cistelles consecutives d'Hanga i Mirotic han situat al Barça per davant al marcador (46-48), avantatge que ja no perdrien fins al descans (48-50).

S'escapa la victòria

Amb el marcador molt igualat ha iniciat el tercer quart, on un parcial de 13-0 pels blancs ha tornat a situar-los per davant al marcador amb autoritat. Una distància que els culers ja no aconseguirien revertir, marxant a l'últim quart a 7 punts dels de Laso (71-64). Ja al darrer període, cap dels dos equips ha estat encertat en atac (parcial total de 15-12) i els blaugrana no han tingut opcions de capgirar el resultat. Finalment, victòria del Madrid per 86-76 que s'emporta el primer clàssic europeu del curs. Tot i així, el Barça es manté en les posicions capdavanteres amb un 6-2.