El BIHUB celebrarà una nova edició de la 'Barça Sports Tech Week' amb experts en tecnologia, entrenament, físic i dades

El BIHUB celebrarà una nova edició de la 'Barça Sports Tech Week' amb experts en tecnologia, entrenament, físic i dades

Aquesta setmana acadèmica inclou tres congressos: el ‘Barça Football Coach Summit’, el ‘Barça Sports Analytics Summit’ i el ‘Barça Sports Technology Symposium’

Amb l’objectiu de crear comunitat al voltant de la innovació tecnològica esportiva i de fer d’altaveu de les últimes investigacions en l’àmbit de les metodologies d’entrenament i de l’anàlisi de dades, el Barça Innovation Hub celebrarà del 12 al 15 de novembre a l’Auditori 1899 la Barça Sports Tech Week, una setmana que portarà a Barcelona més de 1.500 participants d’arreu del món experts en aquestes matèries.

El primer dels congressos serà dimarts 12 quan tindrà lloc la segona edició del Barça Football Coach Summit, en què entrenadors i membres de staffs tècnics de clubs d’arreu del món discutiran sobre les possibilitats de canviar les dinàmiques del joc a través de la metodologia, la formació i l'ús de les dades. Per part del FC Barcelona hi participaran Isaac Guerrero, responsable de l’Àrea de Metodologia del FC Barcelona; Lluís Cortés, entrenador de l’equip de futbol femení del FC Barcelona i Franc Artiga, entrenador del Juvenil A. En els diversos panells d’aquesta sessió també estaran presents Juan Carlos Unzué, exporter del FC Barcelona i actual entrenador de futbol; Emma Hayes, entrenadora de l’equip de futbol femení del Chelsea; i Jagoba Arrasate, entrenador de l’Osasuna.

Dimecres 13 serà el torn del Barça Sports Analytics Summit, en què es debatrà sobre modelatge estadístic i s’analitzarà com les dades poden ajudar en els desafiaments tàctics del joc i en els nous reptes que afronta la indústria esportiva, com per exemple la visualització de dades. Per part del FC Barcelona hi participarà Sergio Llana, científic de dades del Club, i a nivell internacional podrem escoltar les experiències, entre d’altres, de Dan Cervone, director de recerca quantitativa de Los Angeles Dodgers i de Suds Gopaladesikan, responsable de sistemes d’informació i dades del Benfica.

Finalment, el dijous 14, la directiva Marta Plana, responsable del Barça Innovation Hub, inaugurarà la cinquena edició del Barça Sports Techonology Simposium, un esdeveniment considerat ja de referència en el sector tecnològic on es debatrà sobre rendiment, anàlisi de dades i experiències digitals vinculades a l’esport des d’una perspectiva àmplia; abastant diferents disciplines i tenint en compte vessants colaterals com la gestió, la interacció dels fans i la responsabilitat social.

Aquest simposi es tancarà divendres 15 després de dues jornades en què participaran, entre molts d’altres, Charles Rohlf, responsable de control de dades i estadístiques de l’NBA; Steve Palmer, responsable de solucions amb dades de la Premier League; i Trip Hawkins, fundador d’EA Sports. Per part del Club participaran en les diferents ponències Mariona Miret, responsable de programes de la Fundació Barça; Fernando Andrés, membre de l’àrea d’IT del FC Barcelona; i Víctor Oliver, director de negoci d’instal·lacions del FC Barcelona.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut