Els reptes de futur de l'esport d'alt rendiment, a debat de la mà del BIHU i el CAR de Sant Cugat

Els reptes de futur de l'esport d'alt rendiment, a debat de la mà del BIHU i el CAR de Sant Cugat

L’‘XI ASPC International Forum on Elite Sport’ acull a l’Auditori 1899 durant dues jornades 400 professionals de les ciències de l’activitat física i l’esport d’arreu del món

El Barça Innovation Hub i el Centre d’Alt Rendiment (CAR) de Sant Cugat han inaugurat aquest dijous l’‘XI ASPC International Forum on Elite Sport’, unes jornades que durant dos dies reuneixen 400 professionals de les ciències de l’activitat física i l’esport a l’Auditori 1899 del FC Barcelona. Aquest esdeveniment acull experts en la matèria procedents de 60 centres d’alt rendiment d’arreu del món procedents de més de 30 països i forma part de les activitats que organitza periòdicament l’ASPC, l’Associació de Centres de Rendiment Esportiu de la qual també forma part el FC Barcelona.

Les jornades estan enfocades des d’un punt de vista multidisciplinar i compten amb la participació de professionals d’esports tan dispars com el futbol, el tennis taula, la natació o l’skeleton, entre molts altres. Durant dos dies es posaran en comú experiències al voltant del rendiment esportiu, en les seves diverses branques, així com de la seva planificació i gestió. També es debatrà sobre metodologies per desenvolupar talent i es pararà especial atenció al paper de la dona en l’alt rendiment, en el vessant d’entrenament i en el de la combinació d’esport i carrera acadèmica.

La primera jornada d’aquest congrés ha comptat amb la participació de la directiva del FC Barcelona Marta Plana, encarregada de donar la benvinguda institucional a tots els inscrits i d’exposar els reptes del Barça Innovation Hub com a plataforma de gestió del coneixement i la innovació al Club. Durant el matí també ha ofert una conferència Paco Seirul·lo, responsable de l’Àrea de Metodologia del FC Barcelona, acompanyat d’Isaac Guerrero, també membre d’aquesta àrea. Seirul·lo i Guerrero han exposat la filosofia i les claus de l’estil de joc del Barça i els requeriments físics que aquest sistema exigeix als esportistes. Ambdós han ressaltat la importància que té la pilota i la posició en la filosofia Barça i han mostrat imatges de les sessions de condicionament físic que es duen a terme diàriament al Club. 

La participació del Barça en aquest fòrum no acaba en el dia d’avui perquè aquest divendres la directiva del FC Barcelona Maria Teixidor exercirà de moderadora en una taula rodona sobre els reptes que afronta l’entrenament físic en dones esportistes. A més, les jugadores de l’equip de futbol femení Vicky Losada i Lieke Martens participaran en un panell sobre la compatibilització de l’esport d’elit i la formació acadèmica. Finalment l’entrenador de l’equip d’handbol, Xavi Pascual, oferirà una conferència sobre lideratge esportiu, fruit de la seva àmplia trajectòria al Club.

 Aquesta trobada de professionals del món de l’activitat física forma part de la Sports Science Week, que es va iniciar dilluns i que està impulsada pel Barça Innovation Hub. Una setmana acadèmica que té com a objectiu fomentar l’enriquiment mutu entre el binomi ciència i esport i afavorir l’intercanvi de coneixement entre els professionals de la medicina i l’activitat física.

DECLARACIONS DE MARTA PLANA

“Aquest dos dies tots els que treballem en el camp dels esports d'elit tindrem una oportunitat única per aprendre sobre models integradors d'acompliment, lideratge i gestió, i debatrem i aprofundirem sobre temes tan rellevants com la figura de la dona en els esports d'elit o el desenvolupament dels e-sports. La nostra filosofia es basa a obrir les nostres portes per compartir coneixement i fomentar aquest intercanvi en la comunitat científica i del rendiment esportiu”.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut