Quabit Guadalajara – Barça: Sense baixar el pistó (26-39)

Els de Xavi Pascual sumen la sisena victòria en sis partits a l’Asobal en un partit en què Dika Mem i N’Guessan han estat els màxims anotadors

Sis victòries en sis jornades i el Barça continua amb pas ferm en aquesta Lliga Asobal. Aquest dimarts ha estat el torn d’endur-se el triomf de la pista del Quabit Guadalajara (26-39), en un partit en què els darrers cinc minuts del primer temps han estat determinants per ampliar distàncies i poder sentenciar a la represa. N’Guessan i Dika Mem, amb sis gols, han estat els màxims anotadors del duel, que permet al Barça reactivar la rutina amb èxit, després d’uns dies de descans merescut.

El triomf contra el Guadalajara, a més, permet allargar la ratxa de cinc victòries consecutives entre la Lliga i la Champions, així com per afrontar amb bones sensacions les dues jornades europees seguides al Palau (contra l’Elverum i el PSG).

Però no ha estat fàcil, perquè el Guadalajara, que sumava un triomf i un empat com a local, ha fet valer la seva condició de local, especialment en l’inici (4-5, min 7). De fet, no ha estat fins als darrers cinc minuts del primer temps quan el Barça ha pogut obrir escletxa, perquè abans el Guadalajara havia pogut passar del 7-12 (min 13) al 12-14 (min 21). Un temps mort de Xavi Pascual, però, ha provocat la reacció i un parcial d’1-6 ha fet que el Barça marxi al descans amb un +7 (13-20).

La diferència, ara sí, s’ha ampliat a la represa, quan els blaugrana han aprofitat el desgast físic del rival per etzibar més ritme i ser més contundents. El +10 ha arribat després d’un contracop que ha transformat Ariño (min 36), mentre que Dolenec, ja en el tram final, ha posat la màxima (24-38, min 57). Finalment, 26-39 per seguir sumant les jornades amb victòries.

LA FITXA

Quabit Guadalajara, 26

Barça, 39

Guadalajara: José Javier Hombrados (-), Petrov (1), Chema Márquez (3), Arthur Pereira (1), Barricart (2), Nacho Moya del Saz (4), Pablo Paredes (2) –set inicial- Saeid Barkhordari (ps), Antonio Serradilla (3), Montoya (3), Alberto Sanz (-), Pedro Fuentes (3), Jaime Gallardo (1), Jorge Romanillos (1), Bodí (1), Dariel García (1).

Barça: Pérez de Vargas (-), Entrerríos (3), Ariño (3), Aleix Gómez (3), Thiagus Petrus (-), Dika Mem (6), Ludovic Fàbregas (1) –set inicial- Möller (ps), Víctor Tomàs (3), Sorhaindo (-), Lasse Andersson (2), Abel Serdio (4), N'Guessan (6), Dolenec (4), Cindric (3), Àlex Pascual (1).

Parcials: 3-3, 4-9, 8-13, 10-14, 13-17, 13-20 (descans), 14-23, 17-27, 19-31, 24-33, 24-36, 26-39 (final).

Àrbitres: Jesús Álvarez Menéndez, José Carlos Friera Cavada.