Bartomeu: “Avui el Barça és més guanyador, més fort econòmica i patrimonialment, més innovador, més solidari i més compromès”

Bartomeu: “Avui el Barça és més guanyador, més fort econòmica i patrimonialment, més innovador, més solidari i més compromès”

El president dona el tret de sortida a l’Assemblea amb un discurs sobre el ‘Més que un club’, “una expressió totalment vigent i demostrada amb fets, amb realitats conegudes i acceptades arreu del món”

L’Assemblea de Socis Compromissaris 2019 ha arrencat amb el discurs del president Josep Maria Bartomeu, que ha tingut la idea del Més que un club com a fil conductor. “Diem que som Més que un club quan guanyem però també es va utilitzar alguns anys, quan patíem temps de sequera, com una justificació. Diem que som Més que un club, perquè som un Club diferent que és propietat de 140 mil socis que participem de les grans decisions”, ha començat.

Ha seguit així: “Diem que som Més que un club perquè tenim la Masia, pel nostre estil de joc, perquè som un Club poliesportiu i que promou l’esport femení. Diem que som Més que un club per explicar un sentiment, i uns valors propis, perquè representem una ciutat i un país. També hi ha qui fa servir el Més que un club com una crítica sobre qui gestiona el Club i llavors diuen que el Barça ja no és Més que un club. Són opinions respectables”.

“Avui el lema Més que un club és una expressió totalment vigent i demostrada amb fets, amb realitats conegudes i acceptades arreu del món”, ha comentat, abans d’enumerar un per un els fets que han fet i fan del Barça Més que un club.

“El palmarès del Club està a l’alçada de la nostra dimensió”

El primer feia referència a la naturalesa guanyadora del Club, especialment accentuada des del 2004, amb 34 títols guanyats des de llavors (22 amb la Junta actual). “Hem canviat d’etapes, amb diferents presidents, entrenadors i jugadors, i el Barça ha seguit guanyant. Per fi el palmarès del Club està a l’alçada de la nostra dimensió com a entitat”, ha afirmat.

En aquest moment, Bartomeu ha recordat la figura de Tito Vilanova i ha anunciat que el Club està preparant un documental sobre ell.

També ha posat en valor la fortalesa econòmica i patrimonial del Club. “D’això, només se’n parla quan no va bé. Però jo en vull parlar quan les coses van bé. És un fet: som el Club que més ingressos genera en el món de l’esport”, ha declarat. Cal recordar que el 19 de setembre passat el Club va presentar uns pressupostos que preveuen més de mil milions d’ingressos.

En aquest sentit, Bartomeu ha explicat que “gràcies a la nostra fortalesa hem pogut impulsar l’Espai Barça, un projecte en el qual ja hem invertit prop de 80 milions d’euros i que té la seva primera peça completa, que és l’Estadi Johan Cruyff”.

També ha volgut posar l’accent en la dimensió innovadora del FC Barcelona. “Som pioners en altres aspectes. Avui, per exemple, som una referència en la indústria de l’esport per la nostra aposta decidida per la innovació, que impulsem a través del Barça Innovation Hub”.

Assemblea General Ordinària 2019

El president ha volgut recordar que el FC Barcelona, que el 29 de novembre complirà 120 anys d’història, segueix sent “independent de poders polítics, de poders econòmics i de poders mediàtics”.

Alhora, ha volgut mencionar la solidaritat del Club, “un altre fet incontestable” segons Bartomeu. “A través de la nostra Fundació centrem la nostra actuació en tres grans línies estratègiques: la prevenció de la violència, la inclusió social i l’accés a l’educació”, ha recordat.

El compromís del Club amb les seves arrels identitàries ha estat el sisè punt destacat per Bartomeu lligat a la idea del Més que un club. “Vivim temps complexos, però puc afirmar convençut que hem actuat en defensa del país, de la democràcia, de la llibertat d’expressió i del dret a decidir. Hem defensat les institucions que treballen per garantir aquests drets amb un posicionament molt clar, basat en tres principis: diàleg, respecte i esport.

Assemblea General Ordinària 2019

En aquest punt, Bartomeu ha aprofitat per demanar un aplaudiment per a l’expresident Sandro Rosell, “maltractat amb una presó injustificable durant dos anys”.

Per tots aquests fets, segons Bartomeu, “el Barça d’avui és més guanyador, més fort econòmica i patrimonialment, més innovador, més solidari i més compromès”.

"Hem de seguir renovant la plantilla per continuar l'evolució generacional"

A continuació, Josep Maria Bartomeu ha exposat els que són els dos grans reptes de futur del FC Barcelona: evolucionar d’una generació guanyadora a una altra que segur que ho serà i seguir completant l’Espai Barça. “Cap dels dos es podrà completar abans del 2021 i tots dos exigiran seguir treballant-hi en el següent mandat”, ha alertat.

Sobre el primer d’aquests, ha explicat la necessitat de “seguir renovant la plantilla per continuar aquesta evolució generacional de manera natural”, cosa que ja s’ha anat fent durant els últims anys per combatre la pèrdua de jugadors clau com Puyol, Valdés, Xavi o Iniesta. En aquest sentit, ha recordat la importància de fitxatges com Griezmann o De Jong i l’aposta pel planter, amb jugadors com Ansu Fati, Carles Pérez o Riqui Puig com a grans il·lusions per al futur.

Sobre el segon punt, el de l’Espai Barça, Bartomeu ha anunciat que “actualment estem treballant a concretar l’estructura de finançament de la resta de les obres” i que, un cop això passi, es convocarà una nova Assemblea per explicar-ne els detalls i sotmetre-la a votació. “Respectarà les dues línies vermelles que ens vam exigir al referèndum: no a d’hipotecar mai la nostra finca, el nostre patrimoni, ni els ingressos actuals del Club”, ha conclòs.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut