L''Sports Science Week' reuneix els experts en àmbits de la medicina, la fisioteràpia, la nutrició i el rendiment esportiu

L''Sports Science Week' reuneix els experts en àmbits de la medicina, la fisioteràpia, la nutrició i el rendiment esportiu

El Barça Innovation Hub organitza per segon any consecutiu una setmana de congressos a l’Auditori 1899 per compartir els avenços en les diferents àrees de les ciències de l’esport

La propera setmana, el FC Barcelona acollirà l’Sports Science Week a l’Auditori 1899 organitzat pel Barça Innovation Hub (BIHUB), la plataforma de recerca, innovació i formació del Club. Serà la segona edició d’aquesta setmana dedicada a les ciències de l’esport que organitza el BIHUB i, en aquesta ocasió, des de dilluns i fins divendres les jornades es dividiran en quatre gran àmbits de coneixement del món de l’esport, com són la medicina, la fisioteràpia, la nutrició i el rendiment esportiu.

La directiva responsable del BIHUB, Marta Plana, serà l’encarregada d’inaugurar dilluns al matí la setmana de conferències on participaran professionals dels diferents camps relacionats amb l’esport professional. A partir d’aquell moment i fins divendres, els millors especialistes de cada camp explicaran els diferents avenços i procediments per tal de millorar tractaments, recuperar lesions, millorar la nutrició o el rendiment.

El dilluns 7 d’octubre s’inaugurarà la setmana i es dedicarà a temes mèdics relacionats amb l’esport d’alta competició. Dimarts 8 d’octubre se centrarà en la fisioteràpia, mentre que dimecres es dedicarà el dia a la nutrició, sent aquesta la segona edició que se celebra d’aquest congrés. Per tancar la setmana, dijous i divendres es dedicaran les dues jornades al rendiment esportiu, la importància de l’esport femení i l’avenç dels e-sports.  

El Barça Innovation Hub és la plataforma del FC Barcelona que té com a un dels seus objectius generar, adquirir i compartir idees innovadores. D’aquesta manera fomenta i connecta un ecosistema al voltant del món de l’esport: organitzacions esportives, empreses líders, centres d’investigació, universitats, emprenedors i empreses emergents.

‘Barça Sports Medicine Conference’

Aquesta serà l’11a edició del congrés mèdic i en aquesta edició les conferències se centraran en el fet de com tractar les lesions de tendinopatia al món del futbol, i es discutirà sobre les noves evidències científiques i les pràctiques clíniques innovadores.  Es farà una menció especial a les intervencions clíniques del dolor del tendó i la seva patologia, exemples de rehabilitació de tendinopaties específiques, mesures preventives per a lesions del tendó i una guia exclusiva de tendinopaties. A més, també es descobriran les noves tendències i reptes en les lesions esportives i la rehabilitació per descobrir els límits en la medicina esportiva. És per això que es farà una atenció especial de l’ús de les dades per prevenir lesions, l’impacte dels nous sensors, wearables i dispositius intel·ligents i noves tecnologies en la rehabilitació de lesions.

Entre els participants al congrés destaquen Ricard Pruna, metge del primer equip del FC Barcelona; Gil Rodas, cap dels serveis mèdics del BIHUB; Jill Cool, professora de recerca de Latrobe Univerity; Jeremy Loenneke, del Departament de Salut i Ciències de l’Exercici de la Universitat de Mississipí; Hans Zwerver, professor d’exercici i medicina de l’esport de la Universitat de Groningen; Henning Langberg, professor de la Facultat de Salut i Ciències Mèdiques de Copenhagen, i Andreas Ivarsson, cap de fisiologia i recerca de l’Arsenal entre d’altres.

‘Barça Sports Phisiotherapy Conference’

Per primera vegada, el Club organitza una conferència dedicada als fisioterapeutes esportius. Els assistents tindran accés als últims treballs de recerca i tendències de la mà de fisioterapeutes de clubs de futbol d’arreu que explicaran els seus procediments i maneres de tractar lesions com la pubàlgia, la inestabilitat crònica del turmell, lesions als isquiotibials i tendinopaties.

Alguns dels panelistes seran Jim Mozon, de l’acadèmia del Liverpool; Gwenaëlle Pelé, fisioterapeuta del PSG; Andreas Serner, fisioterapeuta i investigador a Aspetar; Telmo Firmino, coordinador de fisioterapeutes al Benfica; Juanjo Brau, fisioterapeuta i readaptador al FC Barcelona, i Carles Martín, fisioterapeuta i osteòpata del Barça de bàsquet.

‘Barça Sports Nutrition Conference’

La segona edició d’aquest congrés de nutrició en l’esport portarà a les instal·lacions blaugrana investigadors que compartiran el seu coneixement i experiència en la nutrició dels equips de futbol, on miraran de passar de la teoria a la pràctica. És per això que hi haurà unes zones de show cooking i es podran conèixer receptes fetes especialment per als jugadors del primer equip que dirigeix Ernesto Valverde.

Victor Hugo Texeira, nutricionista del Porto; Rebecca Randell, científica al Gatorade Sports Science Institute; Graeme Close, nutricionista esportiu a la Universitat John Moores de Liverpool; Antonia Lizárraga, nutricionista del FC Barcelona, i Franchek Drobnik, del departament de recerca de l’esport al CAR i membre dels serveis mèdics del FC Barcelona participaran en diferents panells.

ASPC ‘International Forum on Elite Sports’

Per primera vegada, el FC Barcelona, l’ASPC i el CAR de Sant Cugat han unit forces per organitzar l’11a edició de l’International Forum on Elite Sports. A la trobada, que durarà dues jornades, els assistents tindran l’oportunitat d’adquirir coneixements de rendiment integrador, lideratge i models de direcció d’esports professionals. Entre altres aspectes, es parlarà del rol de les dones a l’esport d’elit i al món dels e-sports.

Entre els participants a aquesta conferència hi ha Maria Teixidor, directiva responsable del Barça Femení; Vicky Losada i Lieke Martens, jugadores del Barça Femení; Xavi Pascual, entrenador del Barça d’handbol; Paco Seirul·lo, director del Departament de Metodologia del FC Barcelona; Fred Vergnoux, entrenador de nadadors d’elit; Roser Queraltó, Chief Business Officer de l’Eurolliga; Gerard Figueras, secretari general de l’Esport de la Generalitat de Catalunya; Ander Mirambell, esportista olímpic de Skeleton; Karen Dolphin, de la Comissió d’esportistes del CIO, i Bobby Sharma, soci fundador d’Electronic Sports Group, entre d’altres.

Més informació del ‘Barça Sports Medicine Conference’

Més informació del ‘Barça Sports Phisiotherapy Conference’

Més informació del ‘Barça Sports Nutrition Conference’

Més informació del ’11th ASPC International Forum on Elite Sport’

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut