Recoletas Atlético Valladolid - Barça: Reacció i triomf incontestable (27-39)

Els culers es refan d’un inici poc efectiu per acabar dominant el partit, en defensa i en atac

Triomf de recursos ofensius i defensius a la Huerta del Rey (27-39). D’aquesta manera, els culers segueixen invictes al capdamunt de la classificació de la Lliga ASOBAL. Jornada quatre i quarta victòria. Un triomf, però, que als primers compassos no s’albirava plàcid. Però els de Xavi Pascual s’han recompost i s’han apoderat del control del matx fins a la seva finalització. El barcelonista Aleix Gómez ha estat el màxim golejador del partit amb vuit gols.

Es refan d’un inici complicat

No era habitual i un temps mort matiner de Xavi Pascual ha virat el signe del matx. S’ha passat del 5-3 al 6-9, moment a partir del qual l’electrònic no s’ha escapat de mans culers fins al final. Els primers instants de partit havien reflectit la dificultat dels barcelonistes per trobar buits en l’entramat defensiu val·lisoletà. Una paret que quan els culers superaven, la falta d’efectivitat inicial i el porter local la sustentaven.

L’atac arranca

L’electricitat a l'hora de construir l’atac, ha estat una de les principals armes dels de Xavi Pascual per a sostenir el domini en els gols. De les 18 dianes de la primera part, 10 han arribat gràcies al contraatac. En les estadístiques individuals han destacat les tres de Cindric, perseguit per les dues de Ludovic Fabregas, Alex Pascual, Aleix Gómez i Entrerrios. Una coralitat en atac que s’ha traslladat a la defensa. Els barcelonistes s’han duplicat. Especialment en els constants atacs de set homes del Recoletas Atlético Valladolid.

Eixamplen diferències

Els de Xavi Pascual no han deixat capacitat de reacció als locals. Definitivament, a la segona part, ja tenien la mesura agafada al Recoletas Atlético Valladolid. Tant en atac com en defensa. A més, han perfeccionat amb escreixos l’efectivitat en el llançament. En conseqüència, el màxim avantatge barcelonista ha anat creixent: 14 dianes de separació ha estat el registre més elevat. Si bé el resultat final ha estat 27-39. Un nou triomf de recursos del Barça en la Lliga ASOBAL.

Ara, la realitat de l’ASOBAL deixa pas a la de l’EHF Champions League Champions. El Barça visitarà la pista del Zagreb (dissabte, 28 de setembre 20.30 hores).

Fitxa del partit

Recoletas Atlético Valladolid, 27
Barça, 39

Recoletas Atlético Valladolid: Pérez (-), Nicolás López (-), Roberto Turrado (1), Daniel Pérez (3), Roberto Peréz (1), Garcia (-) i Víctor Rodríguez (1) -set inicial- Camino de la Cal (4), Adrián Fernández (5), Rio (4), Malburg (3), Álvaro Martínez (4), Miguel Martínez (1) i Ramos (-).
Barça: Kevin Moller (1), Entrerrios (3), N'Guessan (3), Aleix Gómez (8), Dolenec (2), Alex Pascual (4) i Fabregas (2) -set inicial- Pérez de Vargas (-), Sorhaindo (-), Diocou (2), Petrus (-), Andersson (2), Ariño (2), Serdio (3), Mem (3) i Cindric (4).

Parcials: 3-2; 5-4; 5-7; 10-11; 12-15; 15-18 / 17-23; 20-25; 21-28; 21-32; 22-36; 27-39

Àrbitres: Iniesta Castillo i García Rodríguez.