Barça - València: Cap a la final de la Supercopa! (71-65)

Barça - València: Cap a la final de la Supercopa! (71-65)

Les semifinals han reflectit igualtat i s’han resolt al definitiu quart a favor dels blaugrana

A la final de la Supercopa! El Barça s’ha plantat al definitiu matx després de superar un combatiu València (71-65). Al llarg d’aquestes semifinals de la Supercopa disputades al WiZink Center cap dels dos conjunts ha agafat volada. Ni Barça ni València han pogut imposar la seva llei en un matx igualat de principi a fi. D’aquesta manera, el quart període ha decidit el finalista: el Barça. Un equip guiat ofensivament pels punts de Higgins (15 punts) i Mirotic (14 punts) i per un Víctor Claver amb un 15 de valoració.

Cap equip es desenganxa  

Amb la batuta d’un campió del món. En els primers compassos de partit, el Barça ha estat liderat per l’incombustible Víctor Claver. Cinc punts i tres rebots del valencià, en el cinc inicial, han servit als de Pesic per agafar embranzida en un partit igualat i elèctric, perquè ambdós equips han impregnat velocitat al joc (15-15, min 10).

Ara bé, un Barça erràtic, penalitzat per les pèrdues i la falta d’encert, ha permès al València Basket obrir una escletxa en l’electrònic del segon quart. Delaney, que ha debutat amb l’elàstica blaugrana, Davies, Mirotic, i Tomic, dominant el rebot, s’han resistit a donar més avantatge als valencians (29-32, min 20).  

Mirotic i Claver lideren els punts

Punt d’honor i reacció culer per donar la volta i dominar l’electrònic. Un inici estel·lar dels de Pesic al tercer quart, capitanejats en la faceta ofensiva per Mirotic i Claver, ha materialitzat un parcial d’11-0. Tot gràcies a la notable millora en atac acompanyada d’una fèrria defensa. I és que les estadístiques dels de Pesic s’han perfeccionat en els primers cinc minuts d’aquest tercer període, especialment des del triple.

Torna la igualtat i el quart període decideix

Però la màxima diferència dels blaugrana (+8) ha trobat la seva correlació en el València, que també ha perfeccionat el seu tir des dels 6,75 metres. I, de nou, abans d’arribar al definitiu quart, el marcador ha reflectit igualtat (49-49, min. 30). Així doncs, en l’últim període s’ha desxifrat el finalista de la Supercopa.

El Barça ha certificat el pas a la final -que jugarà diumenge a les 19.00 h- als darrers sospirs de les semifinals. Quan la pilota pesava més de 650 grams, els blaugranes han eixamplat l’avantatge a sis punts, gràcies a un triple de Higgins. Perquè quan faltaven 42 segons per al final, els barcelonistes ja tenien un peu a la final. Un pas que ha estat una realitat gràcies a les darreres possessions resoltes favorablement per als culers (71-65).

Fitxa del partit

Barça, 71
València, 65

Barça: Claver (11), Mirotic (14), Tomic (3), Pangos (5) i Higgins (15) -cinc inicial- Davies (6), Delaney (8), Hanga (-), Smits (-), Kuric (9) i Oriola (-).
València: Sastre (-), Van Rossom (7), Abalde (4), Dubljevic (-) i Motum (10) -cinc inicial- Doornekamp (3), Tobey (9), San Emeterio (-), Vives (3), Loyd (7), Labeyrie (5) i Marinkovic (17).

Parcials: 15-15; 14-17 / 20-17; 22-16

Àrbitres: Hierrezuelo, Cortés i Zamorano.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut