MOL-Pick Szeged – Barça: Reacció incompleta (31-28)

Els de Xavi Pascual, que al descans perdien de set gols, han fet una gran segona meitat, però no han pogut endur-se el triomf en una de les pistes més complicades a Europa

Ja ho havien avisat, que no seria fàcil guanyar a Hongria. La pista del Pick Szeged, molt complicada i on pràcticament no hi guanya ningú, no ha portat un bon inici de l’EHF Champions League per al Barça d’handbol, que ha caigut en el seu primer partit europeu de la temporada (31-28). Fins al final els de Xavi Pascual han tingut les seves opcions, però les intervencions de Mikler en el primer temps i les d’Alilovic en el segon –ha estat clau en els darrers minuts, amb aturades determinats que han frenat els blaugrana–- han acabat pesant massa.

I és que no han començat bé les coses per als blaugrana, que han vist com el Pick Szeged, empès pel públic local, s’ha mostrat molt efectiu i resolutiu. Per contra, i tot i que la connexió Pálmarsson - Fàbregas ha funcionat, l’efectivitat visitant s’ha vist afectada pel gran paper que ha fet el porter Mikler en els primers 30 minuts, amb aproximadament un 50% d’encert en les aturades (18-11, min 30).

A tocar de la remuntada

Però, tot i que el segon temps ha començat amb els hongaresos posant el màxim avantatge del partit (20-11), el Barça ha sabut reaccionar. Un parcial de 3-9, després d’un augment de l’efectivitat i de les intervencions de Möller, ha reduït la diferència fins als 3 gols (23-20, min 42). La millora defensiva i ofensiva ha permès als blaugrana reenganxar-se al partit en el tram final i el cinquè gol d’Ariño ho ha deixat tot per decidir (27-26, min 53).

Però llavors les aturades d’Alilovic, que ha entrat en el segon temps, han resultat definitives i han empès el seu equip a mantenir l’avantatge i endur-se el triomf. El Barça ara, doncs, haurà d’esperar al proper partit europeu, contra l’RK Celje al Palau (dissabte, 20 h), per sumar la primera victòria en aquesta nova edició de l’EHF Champions League.

LA FITXA

MOL-Pick Szeged, 31

Barça, 28

MOL-Pick Szeged: Mikler (-), Maqueda (7), Källman (2), Radivojevic (6), Gaber (1), Banhidi (5), Bombac (3) –set inicial- Alilovic, ps (-), Bodo (3), Stepancic (3), Cañellas (-), Heningman (1), Bajusz (-), Kasparek (-), Rosta (-), Sostaric (-).

Barça: Pérez de Vargas (-), Víctor Tomàs (2), Ariño (5), Dika Mem (5), Cindric (1), Pálmarsson (3), Fàbregas (8) –set inicial- Möller (ps), N’Guessan (2), Dolenec (-), Thiagus Petrus (-), Entrerríos (-), Aleix Gómez (-), Alex Pascual (1), Sorhaindo, Andersson (1).

Parcials: 3-1, 6-4, 9-5, 12-7, 14-8, 18-11 (descans), 21-13, 22-17, 24-21, 26-23, 28-26, 29-27, 31-28 (final).

Àrbitres: Jonas Eliasson, Anton Palsson.