El FC Barcelona reforça la seva presència a l'ECA

El FC Barcelona reforça la seva presència a l'ECA

Josep Maria Bartomeu continuarà formant part del Comitè Executiu de l’Associació de Clubs Europeus i accedeix al Consell de la Administració de la UCC SA, empresa creada per la UEFA i l’ECA per assessorar sobre aspectes comercials

Josep Maria Bartomeu ha participat en l’Assemblea General de l’ECA (Associació Europea de Clubs) que s’ha celebrat entre ahir dilluns i avui dimarts a Ginebra (Suïssa). La trobada ha tingut com a principals punts de l’ordre del dia l’elecció del nou Comitè Executiu, del qual el president del FC Barcelona en seguirà formant part, així com la presentació del nou òrgan de govern, amb Bartomeu com un dels seus integrants, de la UCC SA, una companyia creada per la UEFA i per l’ECA que té com a objectiu assessorar sobre oportunitats comercials en les competicions de clubs. D’aquesta manera el FC Barcelona reforça la seva presència en els diferents òrgans de representació europea, ja que, a més d’estar present en aquests dos organismes, el president Josep Maria Bartomeu també és membre del Comitè de Competicions de Clubs de la UEFA.

Pel que fa al Comitè Executiu el màxim òrgan de govern dels clubs ha començat avui el seu nou mandat pel període 2019-2023 incrementant la seva composició de 15 a 24 membres permanents. Bartomeu continuarà formant d’aquest organisme, del qual forma part des del mes de maig del 2014. A banda del Comitè Executiu, el president del FC Barcelona també serà un dels integrants del Consell d’Administració de la UCC SA, una companyia subsidiària de la UEFA, creada conjuntament per la UEFA i l’ECA i que té com a objectiu principal assessorar sobre oportunitats comercials estratègiques per a les competicions europees de clubs. Juntament amb Bartomeu, formen part de l’òrgan directiu d’aquesta empresa, entre d’altres, Ed Woodward, CEO del Manchester United, i Michael Gerlinger, director jurídic del Bayern de  Munic.

A banda de la renovació dels òrgans de govern, els clubs europeus han continuat debatent durant aquests dos dies a Ginebra sobre el format de les competicions europees de clubs a partir del 2024. Aquesta Assemblea ha marcat el final d’una primera fase de consultes, que s’ha dut a terme durant els darrers mesos entre els clubs i els diferents organismes europeus, i a partir d’ara s’inicia la fase definitiva de negociacions, on s’haurà d’acabar de perfilar el nou disseny. L’objectiu és aconseguir un producte amb més partits i de més qualitat.

D’altra banda, durant l’Assemblea els clubs han rebut, per part de la FIFA, les últimes actualitzacions que afecten el sistema internacional de traspassos de jugadors, així com informació detallada de la tercera competició continental de clubs, que es posarà en marxa a partir del 2021 i que s’afegeix a les actuals UEFA Champions League i Europa League.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut