THW Kiel – Barça: El Clàssic de l’handbol es dóna cita a Dammam

THW Kiel – Barça: El Clàssic de l’handbol es dóna cita a Dammam

Alemanys i culers s’enfronten en la final de la Super Globe a l’Aràbia Saudita amb el títol mundial en joc, en un partit marcat pel duel a les banquetes amb Filip Jicha, blaugrana entre 2015 i 2017

Aquest dissabte, a les 16:20 hores (hora de Barcelona), la ciutat de Dammam viurà tot un Clàssic de l’handbol en la gran final de la Super Globe 2019. El THW Kiel i el Barça s’enfronten, de nou, amb un títol internacional en joc. La ciutat saudí acollirà el segon partit de la temporada entre tots dos equips, després de l’amistós que van disputar el passat 11 d’agost al Lanxess Arena de Colònia. En aquella ocasió el duel era amistós, i enfrontava dos equips en punts totalment diferents de preparació. La derrota blaugrana d’aquell dia (33-29) no ha de servir com a referència, ja que els homes de Xavi Pascual ja acumulen molts més minuts de joc a les cames.

Al Dammam Sports Hall, el Barça buscarà aixecar el segon títol de la temporada en menys d’un mes, després de guanyar la Supercopa de Catalunya fa una setmana contra el Fraikin Granollers. A més, seria el tercer títol de la Super Globe consecutiu, i el cinquè en total després dels èxits del 2013, 2014, 2017 i 2018.

La història dels Kiel-Barça és una de les més destacades de l’handbol mundial des de finals del segle XX. En els últims anys hi ha hagut molts partits decisius entre tots dos equips en competició europea. Entre d’altres, tres finals, dues semifinals i quatre eliminatòries de quarts de final. Ara es tornen a trobar en una final, però en aquest cas en la Super Globe, i lluny d’Europa. En total, alemanys i catalans s’han enfrontat en 24 ocasions, amb 12 victòries culers, dos empats i 10 derrotes.

Retrobament a la banqueta

Un dels grans al·licients del partit al Dammam Sports Hall serà el duel a les banquetes, ja que, des d’aquest estiu, Filip Jicha dirigeix al THW Kiel. El txec, de 37 anys, va jugar al Barça entre el 2015 i el 2017, just abans de retirar-se. Jicha, en acabar les semifinals en què el Kiel va superar el Vardar, va explicar que per a ell “serà molt especial” enfrontar-se al Barça i a Xavi Pascual. El tècnic blaugrana també es va desfer en elogis cap al txec –“és una persona extraordinària, me’l estimo molt”-, tot i que va deixar clar que “és una final i anirem a per totes”.

Per arribar fins a la final, el Kiel ha hagut de guanyar tres partits. En la ronda preliminar va superar clarament al Sydney University (27-41); als quarts de final va eliminar a El Zamalek egipci (28-32), i en semifinals va haver de guanyar al campió d’Europa, el Vardar (30-34). Per la seva banda, el Barça va superar l’Al Duhail qatarià als quarts de final (38-26) i l’Al Wehda saudí en semifinals (24-34).

La final de la Super Globe es podrà seguir en directe a Barça TV i a la plataforma Barça Videos a partir de les 16:20h (hora de Barcelona).

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut