Els dorsals del Barça d’hoquei patins 2019/20

Els dorsals del Barça d’hoquei patins 2019/20

Descobreix el motiu pel qual Helder Nunes lluirà el ‘78’ que ja duia al Porto

Els dorsals són un identificador molt particular de cada esportista. En l’hoquei patins, com en altres esports d’equip, un determinat dorsal pot arribar a representar diverses facetes d’un jugador, com la posició a la qual s’acostuma a jugar, els referents esportius o bé el número que s’ha tingut des de petit. Tot seguit s’explica la història que hi ha darrere dels dorsals que lluiran els membres de la primera plantilla blaugrana aquesta temporada.

1- Aitor Egurrola: El dorsal ‘1’, com el ‘10’, són els més habituals per als porters d’hoquei. El Pop va lluir-los tots dos quan estava en etapa de formació i també quan va arribar al primer equip, ja que Carles Folguera acostumava a dur l’últim número (en competicions internacionals estava permès fins al ‘10’ i en estatals fins al ‘99’). Egurrola es va acabar quedant amb el dorsal ‘1’.

4- Matias Pascual: És el número que l’ha identificat durant tota la seva trajectòria, que va començar a l’Olimpia de San Juan i que va continuar al SEC (també de San Juan) i al Liceo abans d’arribar al Palau.

7- Pablo Álvarez: També és el dorsal que l’ha representat al llarg de la seva vida, a l’Olimpia i al Liceo. Quan va arribar, Mia Ordeig tenia el ‘7’, i l’argentí va optar llavors pel ‘77’. I quan l’osonenc va tornar al Vic, Álvarez va treure’s un número de la samarreta.

8- Pau Bargalló: Al Noia Freixenet va créixer amb el ‘9’ que llueix el seu germà Jordi. Quan va arribar a coincidir amb ell al Liceo el petit dels germans Bargalló va decidir dur el ‘8’ perquè és el número que li agrada tant a ell com a la seva parella. Al Barça i a la selecció absoluta ha apostat sempre pel mateix dorsal.

9- Sergi Panadero: Quan va incorporar-se al primer equip del Voltregà només quedava lliure el ‘9’. I quan va arribar a Can Barça el 2003 ja va començar amb un ‘9’ que no ha abandonat mai.

10- Sergi Fernández: És un número habitual en els porters, i ja el va tenir al Vic. Quan va arribar al Barça va cedir el ‘10’ a Marc Torra, i ell va adjudicar-se el ‘99’. Quan Torra va passar-se al '8', Xenxo va tornar a escollir el '10’.

24- Nil Roca: El jove jugador blaugrana té el ‘4’ com a número preferit. Però aquest està ocupat per Pascual i va optar pel dorsal ‘24’ a la seva primera samarreta blaugrana com a jugador del primer equip. És el mateix dorsal que ja va dur a l’Arenys de Munt quan era aleví, i també durant la cessió a Sant Sadurní.

33- Ignacio Alabart: Se sent identicat amb el número ‘3’, que també va ser el dorsal del seu pare, Quico Alabart, exjugador del Reus i del Liceo. Tot i que el ‘3’ blaugrana ha quedat lliure per la retirada de Marc Gual, Alabart ha optat per seguir amb el ‘33’ a l’esquena.

78- Helder Nunes: El seu número preferit és el ‘7’ que va lluir durant la seva etapa de formació al Barcelos i al Braga. Quan va arribar al Porto, amb 18 anys, el ‘7’ era propietat de Pedro Moreira i Ricardo Barreiros tenia el ‘77’. Llavors va optar per afegir el ‘8’ a la seva samarreta, número amb el qual s’havia proclamat campió d’Europa sub-17 amb la selecció portuguesa. Aquest divendres, contra el Girona, (21.00 hores, Barça TV) Nunes es vestirà per primera vegada de blaugrana. 

 79: João Rodrigues: Està fermament vinculat al ‘9’, que defensava al Benfica i també a la selecció de Portugal. Al Barça, però, el ‘9’ és de Panadero, i jugador portuguès va apostar el curs passat per afegir el ‘7’ a la seva samarreta, fent honor a la data del seu casament (7-7-17).

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut