Montpellier HB – Barça: L’equip avança a bon ritme (30-37)

Els blaugranes han superat el conjunt francès en el segon amistós de pretemporada; Xavi Pascual ha pogut fer les proves desitjades, i Dolenec ha estat el màxim realitzador amb vuit gols

El Barça ha superat amb bona nota el segon test de pretemporada a la pista del Montpellier. Els blaugranes s’han imposat per 30-37 en un partit que ha madurat des de l’inici, en el qual Xavi Pascual ha pogut fer totes les proves habituals de l’inici de curs. Jure Dolenec, amb vuit gols, ha estat el màxim realitzador d’un matx en què el Barça s’ha retrobat amb dos exjugadors culers: Gilberto Duarte i Yanis Lenne.

La igualtat ha marcat l’inici del partit. La prova és el marcador dels dos primers parcials: 3-3 en el minut 5 i 6-6 en el 10. El 7-8 ha estat el primer avantatge blaugrana, que ja no han deixat de dur la iniciativa en tot el matx. Amb un Gonzalo encertat sota pals i ben assistit per Möller, el Barça ha basat el seu joc en una forta defensa. Els de Xavi Pascual no han pogut córrer tant com els agrada, però han trobat la manera de trencar la defensa del Montpeller en estàtic.

En el minut 20, Xavi Pascual ja havia completat la rotació sencera, amb minuts per a Albert Pujol i Pau Oliveras, del filial. També s’han vist els primers gols com a blaugrana d’un Cindric més valent que en la seva estrena. El Barça ha obert una diferència de tres gols que ha mantingut fins al descans (16-19).

Canvis i millores sobre la pista

Els primers minuts de la represa han continuat en la mateixa línia. Xavi Pascual ha canviat la defensa del 6-0 al 5-1, alternant l’avançat amb Aleix, Ariño i Oliveras. La principal amenaça local de la primera part havia estat l’exblaugrana Duarte, i en el segon temps ha pres el relleu Richardson. L’avantatge s’ha mantingut en els tres gols, fins que l’encert de Dolenec, Cindric i Ariño han obert una escletxa de cinc (23-28, minut 48). En aquest moment el partit s’ha trencat, i el Barça no ha deixat escapar l'ocasió per ampliar el marcador (27-34, minut 55).

Després del partit a Colònia, el Barça ha mostrat sobre la pista les millores lògiques de la pretemporada. El resultat, tot i ser el de menys, referma la feina del dia a dia dels blaugranes, que quan tornin a competir ja serà de forma oficial. El proper partit serà el dimarts 20, a la pista del Avannubo La Roca en les semifinals de la Supercopa de Catalunya.

Montpellier HB, 30
Barça, 37

Montpellier: Sego, Truchanovicius (0), Descat (3), Porte (4), Lenne (2), Afgour (4), Duarte (3) –set inicial-; Portner (ps, 1), Simonet (2), Villeminot (0), Grebille (1), Bos (1), Petterson (3), Richardson (6), Soussi (0).
Barça: Pérez de Vargas, Tomàs (2), Entrerríos (1), Andersson (2), Ariño (3), Dolenec (8), Fabregas (3) –set inicial-; Möller (ps), Sorhaindo (0), Pujol (0), Serdio (1), N’Guessan (2), Aleix (2), Mem (5), Cindric (4), Pálmarsson (3), Oliveras (1).
Parcials: 3-3, 6-6, 7-8, 10-12, 13-14, 16-19 –descans-; 18-20, 21-23, 22-25, 24-30, 27-34, 30-37.
Àrbitres: Sylvain Artes i Benjamin Bolla.
Assistència: 5.500 espectadors al Sud de France Arena.