Fernando Barbeito s’incorpora a l’staff tècnic

Fernando Barbeito s’incorpora a l’staff tècnic

L’exjugador blaugrana és el nou ajudant de Xavi Pascual en substitució d’Oliver Roy, que continua a l’equip tècnic com a tercer entrenador

El Barça 19/20 d’handbol va arrencar la pretemporada fa una setmana amb alguns canvis a l’staff tècnic que encapçala Xavi Pascual. El conjunt blaugrana està treballant aquests dies al Comú d’Encamp (Andorra) ja amb les cares noves, no només sobre la pista. A banda de Luka Cindric i Abel Serdio -i els jugadors del filial que completen el grup-, l’equip compta amb Fernando Barbeito, que s’incorpora a l’staff com a segon entrenador de Xavi Pascual. Barbeito substitueix a Oliver Roy, que ha exercit aquesta funció des del febrer del 2009 i es manté a l’equip de treball de Pasqui com a tercer entrenador.

Fernando Barbeito té 50 anys, i la seva vinculació amb el Barça es remunta a l’any 1984, quan es va incorporar com a cadet a les categories inferiors de l’handbol blaugrana. Va completar la seva formació al Club fins a fer-se un lloc com a extrem en el primer equip la temporada 1986/87. Curiosament, tant l’arribada al Barça com l’ascens al primer equip ho va compartir amb Xavi Pascual, que formava part de la mateixa generació.

Barbeito va ser jugador del primer equip del Barça durant 12 temporades sota les ordres de Valero Rivera, formant part de la formació de l’equip que guanyaria cinc Copes d’Europa consecutives. L’any 1998 va deixar el Barça amb 41 títols -8 Lligues i 4 Copes d’Europa, entren d’altres- a la butxaca, i va jugar tres temporades més al Portland San Antonio.

Un cop retirat, la seva experiència com a entrenador s’ha centrat en gran part a l’estranger. Barbeito va ser ajudant de Valero Rivera a la selecció espanyola del 2008 al 2012, i entre el 2014 i el desembre del 2015 va dirigir el Puente Genil de la Lliga Asobal. Aleshores va assumir la banqueta de la selecció de Bahrain, i durant les temporades 2016-17 i 2017-18 va compaginar les banquetes de la selecció d’Aràbia Saudita i del Mudhar, del mateix país. La darrera temporada va dirigir l’Al Duhail qatarià, que, curiosament, serà el rival del Barça als quarts de final de la Super Globe el proper 28 d’agost.

Relleu de fisioterapeutes

El del segon entrenador no és l’únic canvi que hi ha hagut a l’staff de Xavi Pascual. En l’equip mèdic, els dos fisioterapeutes també són novetat. Emili Avendaño i Enric Vila substitueixen Sebastià Salas i Daniel Benito, que s’han incorporat a l’estructura del primer equip de futbol.

Així queda l’staff tècnic del Barça d’handbol:

Entrenador: Xavi Pascual
2n entrenador: Fernando Barbeito
3r entrenador: Oliver Roy
Ajudant tècnic: Toni Rubiella
Preparador físic: Roger Font
Entrenador de porters: Roi Sánchez
Doctor: José Antonio Gutiérrez
Scouting: Jordi Rosell
Delegat: Javier Gutiérrez
Fisioterapeutes: Emili Avendaño i Enric Vila
Encarregat de material: Pablo Lescay

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut