La Fundació Barça i Konami impulsen la inclusió d'infants amb discapacitat al Japó

La Fundació Barça i Konami impulsen la inclusió d'infants amb discapacitat al Japó

El vicepresident primer Jordi Cardoner i l’exjugador Juliano Belletti han participat en l’activitat duta a terme amb la metodologia inclusiva 'FutbolNet'

Un grup de 200 nens i nenes de diverses poblacions japoneses amb capacitats diferents, intel·lectuals, visuals i auditives conjuntament amb altres infants sense discapacitat, han participat avui al Festival per a la Inclusió Social, organitzat per Konami i la Fundació Barça, i que s’ha celebrat a l’Arena Tachikawa Tachihi. Al mateix temps la Penya FC Barcelona Japan ha participat amb voluntaris que han ajudat en la logística de l’esdeveniment.

L’acte ha comptat, per part del FC Barcelona, amb la participació del vicepresident primer del Club i de la Fundació Barça, Jordi Cardoner; del directiu Emili Rousaud; de l’ambaixador i jugador dels Barça Legends, Juliano Belletti; del membre del patronat de la Fundació Barça Felip Boixareu; de la directora de la Fundació, Mària Vallès, així com del director de l’Àrea de Presidència i Junta Directiva, Jaume Masferrer, mentre que, per part de Konami, el seu màxim representant ha estat Osamu Nakano, vicepresient executiu de la Corporate Office de Konami Holdings i president de Konami Digital Entertainment. L’acte ha comptat també amb la presència d’autoritats locals representades per Kozo Tashima, president de la Japanese Football Association (JFA) i Tsuyoshi Kitazawa, president de la Japanese Inclusive Football Federation (JIFF).

Durant les més de dues hores que ha durat el festival els nens i les nenes han gaudit de les diferents activitats de FutbolNet sota la direcció de 70 entrenadors locals que han estat formats en aquesta metodologia per la Fundació Barça. L’acte ha comptat també amb la contribució de 30 voluntaris, entre els quals hi havia uns quants membres de la Penya Barça Japan. Juntament amb els infants, el protagonista de la jornada ha estat Juliano Belletti, que ha participat en les diferents activitats específiques que havien estat distribuïdes per tot el pavelló. En un d’aquests jocs, amb nens amb discapacitat visual, el jugador del Barça s’ha posat unes ulleres adaptades, sense visió lateral, per situar-se en les mateixes condicions dels infants que hi participaven. Un 75 per cent dels nens presents en aquest festival tenien algun tipus de discapacitat i això suposa el percentatge més alt de tots els Festivals de FutbolNet que la Fundació Barça porta a terme arreu del món.

L’acte ha finalitzat amb unes paraules adreçades als nens per part dels representants de les diferents institucions i amb el lliurament de medalles a tots i cadascun dels nens que hi han participat. La Fundació Barça, gràcies al suport de Konami, dirigeix aquest programa al Japó amb diferents entitats i organitzacions per contribuir així a crear una societat més igualitària i inclusiva. Aquest Festival per a la Inclusió Social forma part del programa Diversitat de la Fundació Barça, que fomenta la inclusió social en l'esport dels nens amb discapacitat i que actualment es porta a terme a Catalunya i Nova York. S’estima que al món hi ha 93 milions de nens i nenes amb discapacitat (5% de la població infantil) i al Japó s’estima que un 6% de la població té alguna discapacitat. Amb els Jocs Olímpics de Tòquio 2020 a l'horitzó, el govern japonès està apostant per l’esport com una eina per a la inclusió de persones amb discapacitat.

Germán Parga

Nou projecte al Japó

La Fundació del Barça, amb el suport de Konami, ha iniciat un projecte d’inclusió a l’esport adreçat a nens i nenes amb discapacitat al Japó. Ha format més de 110 entrenadors de futbol adaptat en la metodologia FutbolNet, perquè la utilitzin en les seves sessions esportives. En aquest projecte es fomenta la participació de nens i nenes de manera uniforme, indistintament de les característiques i habilitats que tingui cadascú, i amb la voluntat de crear espais totalment inclusius entre infants i joves amb i sense discapacitat. Té com a objectiu oferir l’oportunitat que els participants puguin jugar, compartir experiències i expressar-se lliurement sense que ningú en quedi exclòs.

Declaracions de Jordi Cardoner, vicepresident primer del FC Barcelona i de la Fundació Barça

“Estem molt contents d’haver pogut organitzar avui a Tòquio aquesta activitat per a infants, amb la qual, a través de la nostra metodologia FutbolNet, han pogut gaudir de l’esport i de la màgia del Barça. Aconseguir el seu benestar emocional i físic és el nostre objectiu, tal com ho fem a 59 països del món, i ara també al Japó. Vull agrair la col·laboració i el suport de Konami per tirar endavant aquesta iniciativa, que tindrà continuïtat en un nou projecte de la Fundació durant tota la temporada”.

Declaracions d’Osamu Nakano, vicepresident de la Corporate Office de Konami i president de Konami Digital Entertainment

“El 2016 ens vàrem convertir en partners Premium del FC Barcelona. El Club ha treballat en molts projectes socials durant els darrers anys i creiem que entenen aquest esperit i participar en les seves activitats suposa un pas cap al partnership real. Des d’aleshores hem estat treballant amb la Fundació Barça. L’esperit de l’activitat esportiva, que proporciona divertiment a discapacitats, però també a aquells que no ho són, a persones de diferents edats, gènere i raça, s’alinea amb el nostre desig  de connectar gent de tot el món a través dels continguts de jocs d’entreteniment. M’agradaria donar les gràcies a la Fundació Barça, a la Japanese Football Association (JFA), a la Japanese Inclusive Football Federation(JIFF) i a tots els entrenadors i infants que han fet possible aquest festival d’avui”.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut