Qui va ser l’altre porter brasiler del Barça?

Qui va ser l’altre porter brasiler del Barça?

En tota la història del Club només hi ha hagut un altre porter nascut al Brasil: Jaguaré Becerra

La incorporació de Neto suposa l’arribada del 40è brasiler de la història del Barça. Però només un altre va ser porter: Jaguaré Becerra.

La seva història val la pena ser recuperada.

A finals de juny del 1931, el Barça va jugar a Les Corts dos partits amistosos amb el Vasco da Gama, estrena històrica en els enfrontaments contra equips brasilers. Enlluernat pel seu joc, el president Gaspar Rosés va fitxar tot seguit el porter Jaguaré Becerra i el migcampista Fausto dos Santos.

Al capdavall, la iniciativa de Rosés només va servir perquè el públic de Les Corts es delectés amb les exhibicions d’aquesta exòtica dupla en alguns amistosos, atès que no podien jugar partits oficials per la seva condició d’estrangers. El Barça es convertia així en el primer club estatal que fitxava futbolistes brasilers, però tant Jaguaré com Dos Santos van marxar un cop acabada la temporada 1931/32, després d'haver impressionat en els entrenaments per les seves capacitats tècniques. A efectes pràctics, l'experiència no va servir de res al Club.

Nascut a Rio de Janeiro el 1905, el porter Jaguaré destacava per les seves excentricitats: escridassava els jugadors rivals, atrapava els xuts amb una mà per desmoralitzar els contraris i feia rebotar l'esfèrica al cap dels davanters de l’altre equip quan estaven distrets. Aquest futbolista tan provocador va morir a Sao Paulo l’any 1946 en misterioses circumstàncies, després d'una batussa amb la policia. Tenia 41 anys, era alcohòlic i vivia absolutament empobrit. Fausto dos Santos també va patir un destí tràgic en morir de tuberculosi el 1939, amb només 34 anys.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut