La quarta Lliga ja és aquí!

La quarta Lliga ja és aquí!

Després de sis anys, el Barça Lassa reconquista el títol i també assoleix el quart triplet de la història de la secció

No és només el títol de Lliga, és el triplet: Lliga, Copa d’Espanya i Copa del Rei. Sempre que el Barça de futbol sala ha guanyat la Lliga, el títol ha anat acompanyat de les dues Copes, i ja són quatre Lligues i quatre triplets (2010/11; 2011/12; 2012/13 i 2018/19). A més, a la temporada 2011/12 també es va guanyar la Champions, en l’únic pòquer de títols de la història de la secció.

Primera Lliga de l’era Plaza

Després de dues temporades caient en el cinquè partit de la final i acariciant el títol, finalment Andreu Plaza ha pogut aixecar el seu primer títol de Lliga com a entrenador del Barça en la seva tercera temporada dirigint el primer equip. És el setè títol en total de l’era Plaza: una Lliga (2018/19), una Copa d'Espanya (2018/19), dues Copes del Rei (2017/18 i 2018/19) i tres Copes Catalunya (2016/17, 2017/18, 2018/19).

8 jugadors s’estrenen

També és la primera Lliga per a 10 dels 15 jugadors que integren la plantilla blaugrana. Estem parlant de cracs mundials com Dyego i Ferrao, que encara no havien guanyat cap Lliga amb el Barça. I també és el primer títol de Lliga per a Léo Santana, Boyis, Adolfo, Arthur, Dídac i Marcenio.

Quatre supervivents

De la plantilla que va guanyar el títol la temporada 2012/13 hi ha quatre jugadors que continuen jugant al Barça i que repeteixen. És el cas de Lozano –tercera Lliga de blaugrana– i de Jesús Aicardo –segona Lliga de blaugrana; i també de Roger –tercera Lliga de blaugrana– i de Joselito –segona Lliga de blaugrana, aquests dos últims ara per primera vegada com a membres del primer equip i en el passat com a jugadors del filial que reforçaven la primera plantilla.

Curiosament els dos jugadors de la plantilla actual que tenen més Lligues al seu palmarès són Juanjo i Rivillos, els dos amb cinc títols cadascun. El porter Juanjo ha guanyat quatre Lligues amb ElPozo i ara una amb el Barça; i Rivillos té quatre títols amb l'Inter i ara un amb el Barça. Per la seva banda, Esquerdinha ja té dues Lligues al seu palmarès: una amb ElPozo i ara una amb el Barça.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut