Barça Lassa – Reial Madrid: Triomf amb suspens que dona pas al quart partit (78-77)

El conjunt de Pesic, liderat per una altra actuació brillant d’Heurtel – màxim anotador amb 21 punts-, posa el 2-1 en la sèrie en un partit amb suspens final

Hi haurà quart partit. El Barça Lassa ha superat el Madrid en un partit ple de lluita, tensió i èpica final al Palau. I és que el conjunt de Pesic ha hagut d’esperar que l'anella rebutgés un llançament de Thompkins en l’últim segon del partit, per retallar diferències en la final i posar el 2-1 en la sèrie. Heurtel amb 21 punts – màxim anotador del partit, ha liderat un Barça Lassa que ha tret caràcter per sobreposar-se als blancs.

El tercer partit de la sèrie era vital per al conjunt de Pesic, conscient que només valia la victòria per a seguir vius en la final. Un Barça necessitat del triomf ha sortit amb inspiració davant un Madrid amb ganes de liquidar la sèrie. I això s’ha traduït en una igualtat constant durant el primer període (19-18, min 10) i que ha continuat fins al final.

Màxima igualtat

Atents al rebot defensiu i amb Tomic, àgil i anotador sota el taulell, i el lideratge d'un brillant Heurtel, els blaugranes han assolit el màxim avantatge al marcador (27-21, min 14). Però els blancs han reaccionat a través del seu gran aliat: el joc exterior – 15 triples en tot el partit-. Llull, Thompkins, Rudy i Carroll, a base de triples, han capgirat l’electrònic amb un parcial de 2-16 (29-37, min 17). Un tir des de la línia de 6.75 d’Heurtel ha trencat uns minuts sense anotació per als culers, que han marxat al descans amb sis punts de desavantatge (34-40, min 20).

mini_2019-06-19_FCBARCELONAvsRMADRID_49

El pas pels vestidors ha agitat l’anotació de tots dos equips. Dos triples consecutius de Taylor i Randolph a l’inici del tercer quart han donat pas a un parcial de 12-0 per al Barça, gràcies a la inspiració d’Heurtel, Kuric i Singleton des del triple que han permès situar als blaugranes per davant (50-49, min 27).

La tensió s’ha apoderat del duel en un Palau, ple de gom a gom, que també ha volgut dir-hi la seva, conscient del que passava sobre el parquet. L’equip dirigit per Pablo Laso ha continuat liderant els seus atacs a cop de triple i ha estat per davant del marcador durant bona part del tercer període i inici del quart (58-62, min 32).

mini_2019-06-19_FCBARCELONAvsRMADRID_53

Suspens final

Una jugada individual de Hanga resolta amb un triple d’Smits i una esmaixada d’Oriola han agitat el partit per tornar als blaugranes a un punt de diferència (63-64, min 34). En aquest moment els blaugranes han sostingut el marcador des del tir lliure per pal·liar els triples de Rudy i Campazzo (71-77, min 39).

L’últim minut del partit ha estat d’autèntic infart. I és que el Barça, empès pel Palau de les grans ocasions ha aixecat un marcador advers de sis punts en un minut gràcies a un triple de Kuric, una cistella d’Heurtel i una safata de Singleton, resolta amb suspens. Un parcial de 7-0 que ha estat rubricat al final després que l'anella rebutgés un llançament de Thompkins en l'últim atac del Madrid. Els blaugranes forcen el quart partit i tindran l’oportunitat divendres d’igualar la final.