Una final de la Lliga Endesa tres anys després

Una final de la Lliga Endesa tres anys després

Els blaugranes, que van disputar deu finals seguides del 2007 al 2016, portaven dues temporades sense arribar-hi

El Barça Lassa comença aquest dissabte la lluita per al títol de la Lliga Endesa. Els blaugranes, que no guanyen la competició des de fa cinc anys, el 2014, han tornat a la final de l’ACB després de tres anys d’absència. I és que l’últim cop que el Barça la va disputar, també contra el Reial Madrid, els blancs van vèncer la sèrie final per 3-1.

Al llarg de la seva història el Barça Lassa ha guanyat la Lliga ACB en 18 ocasions, 15 des que es va instaurar l’ACB la temporada 1983-84. Ha disputat un total de 27 finals i compta amb un dels rècords de la competició: haver disputat 10 finals de Lliga de forma consecutiva entre els anys 2007 i 2016. La primera d’elles va ser amb Dusko Ivanovic i les nou restants amb Xavi Pascual a la banqueta.

Pesic vs Madrid

Tercera final de Pesic

Svetislav Pesic, que ja va dirigir el Barça les temporades 2002-03 i 2003-04, disputarà la seva tercera final de la Lliga Endesa amb el Barça Lassa. El tècnic serbi va aconseguir el títol dues temporades seguides (2003 i 2004) i el curs passat (2018), agafant l’equip a mitja temporada, va aconseguir arribar a les semifinals.

De nou, i començant la temporada des de l’inici, Pesic ha portat el Barça a una nova final i buscarà el 19è títol de la secció i el seva tercera com a entrenador blaugrana.

15a final

El clàssic entre el Barça i el Madrid s’ha disputat, fins ara, el 14 ocasions en una final de la Lliga Endesa. El balanç és desfavorable als catalans, que n’han guanyat sis, l’última el 2014. Pel que fa a finals en competicions ACB –incloent la Copa del Rei i la Supercopa- tots dos s'han enfrontat en 30 ocasions i el balanç és de 15 triomfs per cada equip.

Finalment, cal recordar que aquesta temporada Barça i Madrid s’han vist les cares en cinc ocasions i en quatre d’elles els de Pesic han resultat vencedors.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut