Barça Lassa – HC Vardar: Bloqueig cruel a Colònia (27-29)

Un final agònic deixa el conjunt blaugrana sense l'accés a la final. Els culers disputaran diumenge el partit pel 3r i 4t lloc davant el Kielce

No ha pogut ser. El Barça Lassa ha caigut de la manera més cruel davant el Vardar (27-29) amb uns 10 últims minuts en els quals no ha sortit res. Després de dominar amb autoritat el primer temps i marxar al descans guanyant de set, a la segona part el conjunt macedoni ha reaccionat amb una gran defensa i un bon encert en atac i s'ha acabat enduent el triomf. Així doncs, el Barça queda fora de la final i haurà de disputar diumenge el partit pel tercer i quart lloc davant el Kielce (15.15h).

Primera part blaugrana

Tot i que els culers han començat colpejant primer (2-0), el conjunt macedoni ha reaccionat ràpidament empatant el duel. L'estira-i-arronsa s'ha mantingut durant els primers minuts, però, a poc a poc, els homes de Xavi Pascual han començat a obrir escletxa en el marcador: dues grans accions seguides d'Aleix col·locaven el +3 per al Barça (7-4).

Amb una defensa molt sòlida i atacs força ràpids, els barcelonistes s'han anat fent forts sobre la pista del Lanxess Arena, i la distància en el marcador ha seguit creixent. Dos gols seguits de Thiagus Petrus en els darrers instants han permès als culers marxar al descans amb un contundent +7 en el marcador (16-9), tancant així una gran primera meitat.

Reacció macedònia

L'inici del segon període ha seguit amb la tònica que ha acabat el primer, amb el Barça mantenint la bona diferència en el marcador i amb un Aleix Gómez molt endollat en atac. Tot i així, el Vardar no ha perdut la cara al partit i ho ha seguit intentant, i, a poc a poc, ha aconseguit retallar distàncies. I és que, a falta de 10 minuts, els macedonis s'han situat a només tres gols (26-23).

Un partit nou començava, amb el Vardar bolcat en atac i molt endollat en defensa bloquejant totes les arribades culers. Els macedonis seguien retallant distàncies, mentre que el Barça continuava sense poder anotar. A falta de només quatre minuts per al final ha arribat l'empat (26-26), i, tot seguit, el Vardar se situava per davant en el marcador per primer cop al partit, culminant així la remuntada.

Un avantatge que ja no deixarien escapar, i més quan, a falta de poc més de dos minuts, Thiagus Petrus ha estat expulsat per una falta sobre Kristopans, el millor del Vardar amb 10 gols. Finalment, els de Xavi Pascual no han pogut capgirar la situació i han acabat caient per 27-29. Ara, doncs, els blaugrana jugaran el partit pel tercer i quart lloc davant el Kielce, mentre que el Vardar disputarà la final contra el Veszprém.

Barça Lassa, 27
HC Vardar, 29

Barça Lassa: Pérez de Vargas (-), Ariño (3), Aleix Gómez (9), Dika Mem (3), Gilberto Duarte (2), Pálmarsson (1) i Fàbregas (1) -set inicial. Víctor Tomás (2), Raúl Entrerríos (2), Sorhaindo (-), Andersson (-), Syprzak (1), Thiagus Petrus (2), Dolenec (-), Ilic (1) i Möller (-)
HC Vardar: Milosavljev (-), Skube (1), Kalarash (-), Kristopans (10), Karacic (5), Sishkarev (1)i Dibirov (2) -set inicial. Stoilov (1), Moraes (4), Dissinger (2), Cupic (3), Kiselev (-) i Ghedbane (-).
Parcials: 3-2 / 6-4 / 7-5 / 11-8 / 14-8 / 16-9 / descans / 18-11 / 22-15 / 24-18 / 26-23 / 26-25 / 27-29 (final)
Àrbitres: Zigmars Sondors i Renars Licis. Han exclòs dos minuts Entrerríos, Duarte, Pálmarsson i Dika Mem per part del Barça Lassa; i Kalarash (2) i Skube, per part del Vardar.