Barça Lassa – Divina Seguros Joventut: El primer assalt és blaugrana (87-61)

Els de Pesic ofereixen una gran actuació coral i superen amb solvència els badalonins

El Barça Lassa ha guanyat (87-61) contra el Divina Seguros Joventut en el primer duel dels quarts de final del play-off de la Lliga Endesa. Els de Pesic han ofert una gran versió col·lectiva en la qual tots els jugadors que han participat han anotat. El màxim anotador culer ha estat Heurtel amb 17 punts, seguit de Singleton i Claver, amb 15 respectivament.

Amb un gran ambient a les graderies del Palau Blaugrana, el matx s'ha iniciat amb els dos equips molt encertats en la parcel·la ofensiva. Els visitants, fruit d’un inspirat Laprovittola, han començat per davant a l’electrònic (8-13, min 5). Tot i això, els de Pesic, amb un parcial de 7 a 0,  s’han situat per primera vegada per davant (18-13, min 7). En els darrers compassos del primer període l’encert des del triple de Singleton i Claver ha portat a acabar els primers deu minuts amb un sòlid avantatge (29 a 20, min 10)

Les defenses s’imposen als atacs

En el segon quart, les imprecisions i el desencert ha estat la tònica dels primers sis minuts, on els culers tan sols han pogut anotar dos punts (31-25, min 16). Malgrat el desencert, els verd-i-negres, amb un parcial de 2 a 8, han escurçat diferències fins al 31 a 28 en el marcador. En el tram final, els blaugrana –amb el protagonisme de Tomic– han mantingut les diferències i s'ha arribant al descans amb el 35 a 31.

A la represa, el Barça Lassa ha portat la batuta en els primers minuts; amb el control del rebot defensiu i una bona circulació de pilota en atac. Nou punts consecutius de Thomas Heurtel han trencat l’enfrontament situant el 51 a 34 a l’electrònic. A partir d’aquí, els blaugrana han ofert una gran versió en defensa que ha dificultat les opcions d’escurçar la distància dels badalonins.

Triomf sòlid

En el darrer assalt els blaugrana han completat una gran actuació coral en atac. Així doncs, l’encert des del perímetre i la velocitat en transició dels blaugrana han acabat certificant el primer triomf de la sèrie contra el Divina Seguros Joventut. El proper enfrontament serà el diumenge 2 de juny, a les 19 hores, a l’Olímpic de Badalona.

La fitxa del partit:

Barça Lassa, 87
Divina Seguros Joventut, 61

Barça Lassa: Pangos (8), Hanga (5), Claver (15), Singleton (15) i Tomic (8) – cinc incial– Ribas (8),  Heurtel (17), Pustovyi (2), Oriola (3) i Kuric (6).

Divina Seguros Joventut: Laprovittola (10), Ventura (6), López-Arostegui (10), Harangody (-) i Todorovic (7) – cinc inicial – Dimitrijevic (-), Morgan (3), Delía (4), Nobel (13), i McFadden (8).

Parcials: 29-20 / 35-31 / 60-46 / 87-61

Àrbitres: Fernando Calatrava, Juan de Dios Oyón i Alfonso Olivares han expulsat amb una doble tècnica Svetislav Pesic en el tercer període.

Observacions: Abans de començar el partit se li ha entregat a Svetislav Pesic el trofeu al millor entrenador de la Lliga Endesa 2018/19.