Els exjugadors del FC Barcelona tanquen la jornada solidària a Lesbos amb un partit

L'objectiu de l'enfrontament era recaptar fons per al camp de refugiats de Kara Tepe

L'expedició de l'Agrupació Barça Jugadors (ABJ) i la Fundació FC Barcelona va finalitzar amb èxit ahir la jornada solidària a Lesbos (Grècia). Com a cloenda, els exjugadors del FC Barcelona van disputar un partit davant els exfutbolistes grecs que es van proclamar campions de l'Eurocopa 2004. El propòsit era recaptar fons per al camp de refugiats de Kara Tepe, on l'expedició va dirigir al matí un clínic amb 200 infants com a part també de l'acció solidària.

El matx es va jugar a l'estadi Mitilene Municipal Stadyum i hi van assistir 2.500 persones entre les quals hi havia infants del camp Kara Tepe i població local (Mitilene). També va comptar amb l'assistència de l'alcalde de la ciutat, Spyros Galinous, i altres autoritats locals.

El resultat final va ser de 3-3. A l'inici del partit, l'equip grec va demostrar molta qualitat i condició física. Tot i així, els blaugranes van poder controlar el primer quart d'hora de partit fins que al minut 15 Edmilson va estrenar el marcador amb una jugada des de mig camp. Tres minuts després, en una jugada de contraatac, el conjunt helènic va empatar i es va avançar en el marcador poc després, però Edmilson va trobar porteria una altre cop abans de finalitzar la primera part.

Amb aquest resultat els dos equips se'n van anar al descans. A l'inici de la segona part, l'equip blaugrana va efectuar alguns canvis, tot i així, no va poder evitar el tercer gol de l'equip grec. Abans del xiulet final, una jugada individual de Blanquera va propiciar el definitiu empat a tres.

Segons el delegat de l'equip blaugrana, Eduardo Juan, el conjunt grec ha sigut un dels equips més ben preparats, tant físicament com tècnicament, amb els que s'han hagut d'enfrontar aquest últim any. En finalitzar el partit, hi va haver una entrega d'obsequis en agraïment a la feina feta entre les autoritats municipals de Mitilene i l'expedició dels exjugadors del Barça.

La jornada va finalitzar amb un sopar amb l'equip grec i autoritats locals, però abans Eduardo Juan, Maria Vallès -directora de la Fundació FC Barcelona-, Juliano Belletti -exjugador del Barça-, Spyros Galinous -alcalde de Mitilene- i Theodoros Zagorakis -excapità de la selecció grega-, van explicar a roda de premsa l'objectiu de l'acció solidària i la voluntat de seguir recolzant aquest tipus de projectes.