Lasse Andersson:

Lasse Andersson: "Arribar a Colònia era el meu objectiu des que em vaig lesionar"

El danès, en una entrevista en exclusiva per a la web del Club, ha parlat de les seves sensacions abans d'afrontar la gran Final Four de l'1 i 2 de juny

Disputar una Final Four sempre és molt especial, però ho és encara més si és la primera. I si portes dos anys lluitant i treballant per a això, encara més. Lasse Andersson es va perdre l'última Final Four que va disputar el Barça Lassa el 2017 a causa d'una greu lesió de lligaments al genoll esquerre, i ara, més de dos anys després, té l'oportunitat d'estar a Colònia a la recerca de la que seria la seva primera Champions.

El danès ha explicat, en una entrevista en exclusiva per als mitjans del Club, les seves sensacions de cara a la gran Final Four que afronta el Barça el proper cap de setmana. Cal recordar que els de Xavi Pascual s'enfrontaran al Vardar a les semifinals de dissabte que (18.00 hores) al Lanxess Arena, precisament el rival davant el qual van perdre en les semifinals de 2017.

El danès assegura:

Després d'haver aconseguit sis títols de sis possibles fins al moment... Com arriba l'equip a aquesta Final Four? Quines sensacions hi ha dins el vestidor?

Arribem amb molt bones sensacions. Hem jugat molt bé aquest any, no només és guanyar sinó com ho hem fet, com hem jugat i entrenat. Fins ara hem treballat molt dur i ara arribem al moment que hem esperat tot l'any. Estem preparats, com tots els equips que arriben a Colònia.

Una F4 que serà molt especial després d'haver-se perdut l'última per la greu lesió. Què suposa per a vostè ser aquí dos anys després?

Arribar a la Final Four era un objectiu que tenia des que em vaig lesionar fa dos anys. Ara em sento molt feliç i content per la feina que he fet personalment, i més després dels dos grans partits davant el Nantes. Va ser un moment molt important per a mi.

La seva reacció després de vèncer al Nantes ho diu tot... Què va sentir en aquell moment?

Estava molt content per arribar a la Final Four, era el gran objectiu. He treball molt i molt dur, moltes hores sol al gimnàs, a la piscina... molt de temps. Vull agrair a tot l'staff que m'ha ajudat molt, a més dels companys i l'entrenador, que m'han donat confiança en moments que no tenia.

I pel que fa al tema personal... Com valora aquesta primera temporada després de la lesió?

Ha estat un any complicat, no és fàcil acabar la lesió i entrar a jugar, i més quan són dues lesions greus. Al principi només volia jugar, fer gols, fer-ho tot al moment, i així no funciona. Si portes un any sense jugar, es triga molt a tornar a jugar tranquil i com abans. Era complicat, però personalment he après molt i ara estic content perquè tot va bé, tant física com mentalment estic on vull estar i és el que importa.

Lasse Andersson ha guanyat 14 títols com a blaugrana: només falta la Champions - VÍCTOR SALGADO

Tornem al tema de la Final Four. Tenia l'equip una motivació especial per tornar a Colònia després de l'eliminació de l'any passat a vuitens?

L'objectiu de cada any és arribar a la F4, no hi ha altra opció. Quan vam perdre davant el Montpeller va ser molt dur, però en aquest moment vam dir: l'any que ve anem a Colònia.

Tot i que vostè no va poder participar en 2017, molts dels seus companys actuals ja estaven al grup. Com ha canviat l'equip i en què ha millorat des d'aleshores?

Fa dos anys teníem també un equipàs, però vam tenir molt mala sort en semifinals amb un gol en l'últim segon. Quant al que hem millorat... Ara correm encara més durant tot el partit, tant cap amunt com cap avall. Aquesta és la diferència més gran.

Serà la 7a Final Four en 10 anys per al Barça, i són l'equip amb més títols de Champions amb un total de 9. Es consideren favorits?

No som favorits. Els quatre equips són molt bons i si tenen un dia bo poden guanyar. Tots tenen un nivell molt alt i tots s'han preparat per a la Final Four. Nosaltres anem a Colònia per guanyar i crec que podem, però no penso si som favorits o no.

El primer escull serà el Vardar. Quins són els principals perills del conjunt macedoni?

El Vardar és un equip amb jugadors molt grans i forts, i tots tenen molta qualitat. Tenen jugadors molt bons en totes posicions, és difícil quedar-se només amb un aspecte. Segur que ens exigiran al màxim.

Precisament, és l'equip que va eliminar el Barça a les semifinals de 2017. Ganes de revenja?

No tenim ganes de revenja concretament amb el Vardar per l'última F4, però sí que el fet d'estar tan a prop i quedar-nos a punt d'arribar a la final... Ens motiva per intentar que aquest any no torni a passar el mateix.

"Hem guanyat molts partits, però el més important és que ho hem fet jugant bé"

LASSE ANDERSSON

El camí fins aquí, però, no ha estat fàcil. El Barça s'ha anat enfrontant durant la temporada a la majoria dels millors equips d'Europa, quedant primers de grup i amb un balanç de 14 victòries i només dues derrotes a la Champions. Com valora el camí fins al moment?

El primer dia de la temporada teníem Colònia com a principal objectiu. Hem treballat molt durant tot l'any, la temporada ha estat molt llarga. Hem guanyat molts partits, sí, però el més important és que ho hem fet jugant bé, hem guanyat com volem.

De fet, han jugat dues vegades amb els altres tres semifinalistes i han guanyat 5 de 6 partits... Incloses dues victòries davant el pròxim rival, el Vardar.

Ens ha donat molta confiança com hem jugat durant tota la temporada, però ara arribem a la F4 i ja no val el que hem aconseguit anteriorment. Quan comencem no valdrà res de l'anterior. És un altre partit.

Però, a aquestes alçades de la temporada, Com arriba l'equip físicament? Com es prepara per afrontar dos partits tan intensos en només 24 hores?

Per preparar una Final Four cal entrenar bé, ser professional més que mai tant dins com fora de la pista. És el més important. Cal estar al màxim, arribar preparat per a tot. Tenim un staff increïble que va canviant els tipus d'entrenament, depenent de quan juguem. Ens ho preparen tot molt bé. A més, tenim molts jugadors i tots poden entrar a jugar al màxim nivell. Això ens anirà bé per afrontar els dos partits seguits.

Ja per acabar, i deixant una mica de banda el handbol. Què li agrada fer per desconnectar?

Faig una mica de tot. Visc al centre de Barcelona i m'encanta passejar, caminar per la ciutat i anar a la platja per desconnectar. A més, també jugo amb la consola, veig sèries i segueixo una mica el futbol i l'NBA.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut