Barça Lassa - València Basket: S’escapa el liderat (72-78)

Tot i arribar amb opcions de victòria al final, els blaugrana perden en un partit que ha estat igualat

El Barça Lassa ha deixat de ser el líder de la Lliga Endesa. La derrota contra el València Basket (72-78) en el partit de la jornada 31 disputat al Palau Blaugrana ha fet caure els de Pesic a la tercera plaça de la classificació. D’aquesta manera, els culers no són al capdamunt de la taula per primera vegada des de la jornada nou. Tot després d’un partit igualat que la tempesta valenciana ha trencat al tercer quart. L’esforç final culer, especialment d’Heurtel, màxim anotador del matx amb 18 punts, Oriola (11 punts) i Blazic (10 punts), no ha desencadenat la victòria del Barça Lassa.

Simetria entre ambdós equips

La primera cistella blaugrana s’ha fet esperar. A l’altra banda, els tirs han seguit un camí similar. Tot quedava encarat a un inici de partit poc encistellador. I el preludi de pocs punts s’ha reafirmat a la finalització del primer quart: 14-12. Les rereguardes, dues de les millors defenses de la competició, i la falta d’encert han causat períodes de sequera al comptador d’ambdós conjunts.

Un electrònic que s’ha omplert amb comptagotes. 31-30 al descans. Aquesta igualtat també s’ha reflectit en els elements que han construït la irregular anotació. I és que les estadístiques del joc han estat quasi simètriques. Barcelonistes i valencianistes han capturat 18 rebots. Els locals han mostrat un 38% d’encert en el tir i els visitants, un 40%. Ambdós elencs han repartit vuit assistències. En definitiva, ni els de Pesic ni els de Jaume Ponsarnau han pogut amarar el matx.

Els locals desfan la igualtat

Ara bé, el tercer quart s’ha desmarcat de la tònica que estava escrivint aquest partit de la jornada 31 de la Lliga regular. El València Basket ha anat imposant la seva llei i ha deixat el Barça Lassa enrere, tan en el marcador com en les estadístiques del joc. D’aquesta manera, els de Pesic han entrat al definitiu període amb l’objectiu de reduir l’avantatge local de +8 punts (48-56).

L’esforç final no es culmina

La força del Palau ha encomanat energia als de Pesic. Amb la batuta d’Heurtel, el caràcter d’Oriola o el pas endavant de Blazic, el Barça Lassa ha entrat, de nou, al partit. Per tant, quan faltaven cinc minuts per a la conclusió del matx, els culers s’han situat a tres punts del València. Però quan la pilota pesava més de 650 grams per la pressió que sentien barcelonistes i valencianistes, en un final igualat, el tro definitiu ha vingut procedent de mans visitants (72-78). Una derrota que ha impedit als culers seguir liderant la Lliga Endesa.