Homenatge institucional als herois de Basilea

Homenatge institucional als herois de Basilea

El FC Barcelona commemorarà aquest diumenge els 40 anys de la consecució de la primera Recopa de la història del Club amb bona part dels jugadors que van disputar aquell partit

El proper 16 de maig es complirà el 40è aniversari de la consecució de la Recopa d’Europa de Basilea, que va ser el títol europeu de més gran prestigi per al FC Barcelona fins al moment (1979) i que va provocar la primera gran mobilització social del barcelonisme.

Per celebrar aquesta efemèride històrica, aquest diumenge el Club ha organitzat un dinar de gala que comptarà amb una cinquantena de convidats, entre els quals, bona part dels jugadors d’aquell equip; representants de la Junta Directiva d’aquella època; membres de l’actual Junta i una representació dels integrants de l’Agrupació Barça Jugadors. El dinar tindrà lloc a l’Auditori 1899 a partir de les 14.30 hores i suposarà un retrobament històric que posarà en valor el que va significar aquell títol per al FC Barcelona. Pel que fa als protagonistes d’aquella final, han confirmat la seva assistència Artola, Rexach, De la Cruz, Zuviría, Tente Sánchez, Paco Martínez,  Lobo Carrasco, Quique Álvarez, Pere Valentí Mora, Tarrés, Ramos, Fortes, Manolo Martínez, Asensi, Migueli, Albaladejo, Esteban, Palomares i Àngel Mur. Després del dinar els exjugadors seran rebuts per Josep Maria Bartomeu a la Llotja President Suñol del Camp Nou, on podran gaudir del partit Barça – Getafe.

‘Basilea: una fotografia per a la història’

Paral·lelament a aquestes celebracions, el proper dijous 16 de maig Barça TV emetrà a les 22.00 h un documental de producció pròpia anomenat Basilea: una fotografia per a la història, en el qual es dissecciona aquell grandiós èxit des del punt de vista esportiu, amb testimonis dels jugadors implicats, i des del punt de vista social, amb aficionats que van conformar la marea de 30.000 barcelonistes que es van desplaçar a Suïssa per a aquell partit.

Rexach, Tente Sánchez i Asensi visiten l’estadi Sankt Jakob-Park per rememorar aquella nit i tanquen el cercle de golejadors amb una visita a Viena, on resideix actualment Krankl. En el documental també es recull el testimoni dels titulars d’aquell partit, com el Lobo Carrasco, Migueli, Zuviría i Esteban. També Joan Gaspart, com a representant de la directiva de l’època, o l’entranyable Àngel Mur, fisioterapeuta d’aquell equip, com a representant de l’staff.

El documental aporta també una imatge icònica en la qual els jugadors d’aquella nit i un grup d’aficionats es reuneixen 40 anys després al Camp Nou per posar el llacet al quarantè aniversari de la primera gran nit europea de la història del Barça.

El 16 de maig del 1979 està escrit amb lletres d’or a la història del Club. El Barça va guanyar a l’estadi de Sankt Jakob-Park per 4-3 el Fortuna de Düsseldorf i va conquistar la seva primera Copa d'Europa de Campions de Copa (Recopa). Va rescabalar-se així de la derrota de deu anys abans al mateix estadi, en la mateixa competició, davant l’Slovan de Bratislava. Aquella nit del 79 va ser emocionant i no es va poder decidir fins a la pròrroga gràcies a una genialitat del Lobo Carrasco que va rematar Krankl.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut