De quina galàxia ets, Messi?

De quina galàxia ets, Messi?

El capità blaugrana va exercir de líder i va fer miques el Liverpool en una altra nit màgica per a la història que apropa el Barça a la final de la Champions League

Hi ha jugadors que han passat a la història del futbol per ser golejadors, altres per ser grans executors de faltes directes, alguns escollits pels seus brillants regats i també alguns que han fet gaudir els seguidors amb la seva velocitat i desequilibri. Hi ha hagut grans capitans, també, en la història del futbol i hi ha, fins i tot, qui ha tingut el seu reconeixement pel seu compromís i competitivitat.

Hi ha hagut grans futbolistes en la història d'aquest meravellós esport. Però només n'hi ha un que és capaç de portar en el seu ADN tots aquests atributs. Als seus 31 anys d'edat, Leo Messi continua meravellant el món, exerceix de líder indiscutible, marca la diferència amb gols d'una altra galàxia, regateja rivals com els àngels, assisteix i, si cal, se sacrifica en tasques defensives. És un futbolista total. Ho porta als gens i és imparable.

Per això porta el braçal de capità i tot el vestidor segueix el seu discurs: "Prometem que farem tot el possible perquè aquesta copa tan bonica i tan desitjada per tots torni a estar aquí". Són les seves primeres paraules com a capità a l’afició culer a l’inici de curs. L'objectiu cada vegada està més a prop després de golejar el Liverpool a l'anada de semifinals (3-0). No és estrany, doncs, que ningú aconsegueixi guanyar al Camp Nou des de fa sis anys a la Champions. La premsa de tot el món es rendeix davant de tanta bellesa futbolística.

600 gols amb el FC Barcelona

Sembla repetitiu però ningú sap on és el sostre de Leo Messi. Cada temporada es reinventa i ens ofereix una versió millorada de l'anterior. Aquest dimecres va fer miques el Liverpool amb dos gols, un d'aquests estratosfèric, per arribar a la xifra extraordinària de 600 gols amb el FC Barcelona -just 14 anys després de marcar el seu primer gol i en la mateixa porteria- i sumar el seu tercer doblet en tres semifinals de la Champions. De fet, en tres de les últimes quatre semifinals del Barça, Messi va sentenciar l'anada amb dos gols en els últims quinze minuts del partit. Ho va fer davant el Madrid el 2011 al Bernabéu (0-2), ho va tornar a fer davant el Bayern el 2015 al Camp Nou (3-0), i ho va repetir davant el Liverpool aquest dimecres a l'Estadi (3-0). 

mini_3200x2000-messi_s_jug

Una paràbola perfecta

Encara és inexplicable com va entrar aquesta falta directa des de 29 metres. Va ser una paràbola espectacular, perfecta, directament a l'escaire, que va meravellar tothom. I més, encara, en el minut que ho va fer, després de 87 minuts de molt esforç físic. Una autèntica obra d'art. Les 98.299 ànimes que hi havia al Camp Nou van esclatar a crit de "Meeessi, Meeeessi!". Era d'esperar. A més, va ser la vuitena falta que marca Messi aquesta temporada, fet que suposa un altre rècord en la seva carrera. I ja suma un total de 42 gols de falta directa.

26 gols davant equips anglesos

Messi no juga a la Premier League, però els seus números podrien servir per a qualsevol golejador que sí que l'hagi jugat. El capità blaugrana ha marcat 26 gols davant de tots els equips anglesos als quals s'ha enfrontat. De fet, ha marcat davant els sis grans d'Anglaterra. Arsenal (9), Chelsea (3), Manchester United (4), Manchester City (6), Tottenham (2) i Liverpool (2) han estat les víctimes d'un Leo Messi incommensurable. I ja és el tercer jugador que més gols ha fet a aquests equips, només per darrere de jugadors com Agüero (43) i Vardy (29), que sí que juguen a la Premier. Messi no és d'aquest planeta.

Messi_600_1280x560
600 gols, un sol jugador. Guanya la pilota signada per Messi
Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut