Les curiositats del Kazakhstan (i Almati)

Les curiositats del Kazakhstan (i Almati)

Una mica de repàs a la història del país que acull la UEFA Futsal Champions League

- La moneda és el tenge kazakh. Un tenge kazakh equival a 0,0023 euros.

- És el novè país del món quant a superfície, amb 2.724.900 km2. Malgrat tot, és el país sense sortida al mar més gran del món.

- El Kazakhstan comparteix frontera amb el Kirguistan, l’Uzbekistan, Turkmenistan, Rússia i la Xina.

- Almati es troba a tocar del Kirguistan. La frontera amb la Xina es troba aproximadament a uns 350 kilòmetres

- Almati, la ciutat més poblada del Kazakhstan amb aproximadament 1.800.000 habitants, va ser capital del país fins 1997.

- La seva actual capital, Astaná, ha canviat recentment de nom. El passat març el govern actual va aprovar un decret perquè la ciutat es passés a dir Nursultan, en honor a Nursultan Nazarbàiev, expresident que va ostentar el càrrec des del 1991, amb la independència de l’antiga Unió Soviètica, fins al 2019.

- Per aquesta raó, Kazakhstan és un país bilingüe, on el rus (conegut per gairebé tota la població) és considerat l'idioma oficial, mentre que el kazakh, parlat pel 64,4% de la gent, té la condició de ser l'idioma de facto.

- De la capital del Kazakhstan a Almati hi ha, aproximadament, uns 1.260 kilòmetres: 19 hores en cotxe, 1 hora i mitja en avió.

- La selecció del Kazakhstan de futbol sala va quedar quarta a l’Eurocopa 2018 de Ljubljana, que va guanyar Portugal, i tercera a l’Eurocopa 2016 que es va disputar a Belgrad, i que va acabar guanyant Espanya.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut