El balanç històric en territori francès

El balanç històric en territori francès

Abans de començar l’eliminatòria contra el Nantes, el Barça Lassa ha jugat 14 partits de Champions a França, amb set victòries, un empat i sis derrotes

Fa 30 anys que el Barça d’handbol va jugar el seu primer partit de Copa d’Europa a França. Va ser a la pista del Creteil en la tornada de les semifinals de la temporada 1989/90 i va guanyar 19-20. Des d’aleshores el conjunt blaugrana ha visitat pistes franceses en un total de 14 ocasions, en moments diferents de la temporada i amb records diversos. El balanç total és de set victòries, un empat i sis derrotes. Després d’aquella primera visita el Barça va caure en la final contra el Minsk, però un curs més tard arribaria el primer títol. En el camí l’equip va tornar a França, en la tornada dels quarts de final, per jugar a la pista del Nimes (victòria per 16-18).

Van passar molts anys fins que un equip francès es va tornar a creuar en el camí del Barça a Europa. La temporada 2000/01, en la primera jornada, els culers van empatar a Montpellier (25-25). Els vuitens de final del curs 06/07 van dur el Barça al mateix destí, i tot i perdre per 28-25 es van acabar classificant. L’any següent es va tornar a guanyar a França 17 anys després, a la pista del Ivry per 27-29.

El Chambery va ser el rival en les dues visites següents: el curs 10/11 amb derrota (27-26), i el 11/12 amb victòria (19-30). Aquella mateixa temporada, la història es va repetir a Montpeller: derrota en l’anada a França (30-28) i classificació posterior. La primera visita a París, en la fase de grups de la temporada 13/14, es va saldar amb triomf (29-33), i en la 15/16 es va guanyar per primera vegada a Montpeller (23-31). Un any després, de nou a la pista del PSG, es va perdre l’únic partit d’aquella fase de grups (33-26).

L’únic precedent contra el Nantes és de la temporada passada, i el record no és gaire bo. Després de guanyar el duel al Palau, els culers van caure a França (29-25) contra el que acabaria sent el subcampió d’Europa. La derrota als vuitens de final d’aquell curs a Montpeller (28-25), i la victòria de la fase de grups d’aquesta temporada (28-36), també a Montpeller, són les darreres visites a França. Aquest dimecres, a l’H Arena de Nantes, el Barça Lassa buscarà un bon resultat per certificar a Barcelona la classificació per a la Final Four de Colònia.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut